Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.12.2019 10:10

Kresťania prešli do druhej časti adventu, oslávili tretiu adventnú nedeľu


Ilustračná snímka (tasr)


Kresťania v nedeľu oslávili tretiu adventnú nedeľu, čím sa dostali do druhej polovice obdobia duchovnej prípravy na slávenie Vianoc. Katolíci i evanjelici počas tohto dňa zapálili tretiu sviečku na adventnom venci.


Obdobie adventu je charakteristické i spoveďami, ktoré sa konajú takmer vo všetkých kostoloch na Slovensku. Kňazi katolíckej cirkvi odhadujú, že v tomto období je počet ľudí, ktorí prídu na spoveď, niekoľkonásobne vyšší ako počas roka. Pred spovednicami sa často tvoria rady. Situáciu kňazi riešia tak, že spovedajú viac hodín denne alebo im prídu vypomôcť duchovní z iných farností.       

V mnohých katolíckych i evanjelických chrámoch sa konajú adventné koncerty alebo pásma slova a hudby venované adventu či modlitbové stretnutia veriacich.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2019
Po Liptove na bicykli a v nedeľu aj so sprievodcom
V Liptove 6. júla spustili projekt bezplatných nedeľných cyklovýletov po atraktívnych cyklotrasách regiónu. Na každom výlete bude k dispozícii sprievodca a na vybraných výletoch aj cyklobus s vozíkom.
viac
23.12.2019
Vianočnú slávnosť organizujú v Štrbe už 30 rokov
Poslednú nedeľu pred Štedrým dňom organizujú v podtatranskej obci Štrba slávnosť, ktorá je súčasťou príprav na Vianoce. Vianočnú slávnosť pripravujú miestni už tri desiatky rokov a podľa starostu Michala Sýkoru sa na nej už od počiatku stretávajú obyvatelia každého veku či vierovyznania.
viac
05.06.2020
MK SR zrušilo bezplatný vstup do múzeí a galérií každú prvú nedeľu v mesiaci
Bezplatný vstup do múzeí a galérií v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR každú prvú nedeľu v mesiaci sa ruší. Rozhodol o tom rezort v súvislosti s ekonomickým dosahom pandémie nového koronavírusu.
viac
20.09.2022
Športové kluby a organizácie dostanú i druhú polovicu dotácií
Športové kluby a neziskové organizácie pôsobiace na území Partizánskeho dostanú i druhú polovicu dotácie. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %