Štvrtok 04.07.2024
Dnes má meniny 
Prokop
°C
01.07.2024 07:55

Komárno má nové pracovisko zamerané na včasnú diagnostiku rakoviny prsníka


Snímka z otvorenia nového integrovaného mamodiagnostického pracoviska


Nemocnica AGEL Komárno predstavila nové integrované mamodiagnostické pracovisko, ktoré sa zameriava na diagnostiku ochorení prsníkov, predovšetkým rakoviny prsníka.


Je vybavené najmodernejšími technológiami, vrátane digitálnej mamografie, ultrazvukových prístrojov a magnetickej rezonancie prsníkov. Pacientom z regiónu tak zabezpečuje včasnú diagnostiku a komplexné služby na jednom mieste.

Integrované mamodiagnostické pracovisko v komárňanskej nemocnici vykonáva rôzne typy vyšetrení, ktoré sú dôležité nielen pre včasnú diagnostiku rakoviny, ale aj pre monitorovanie zdravia prsníkov a prevenciu ochorení. Digitálna mamografia je určená na základné skríningové a diagnostické vyšetrenie prsníkov, ktoré pomáha odhaliť prítomnosť nádorov a iných abnormálnych útvarov v prsníkoch. „Novinkou na našom pracovisku je tomosyntéza a vyšetrenia prsníka pomocou kontrastnej mamografie. Súčasťou nášho pracoviska sú aj ultrazvukové prístroje, ktoré sa používajú na doplňujúce vyšetrenia pri nálezoch z mamografie alebo pri vyšetrení mladších žien s väčším množstvom žľazového tkaniva,“ hovorí MUDr. Ľudovít Sebõ, primár oddelenia rádiodiagnostiky Nemocnice AGEL Komárno.

Mimoriadne citlivé vyšetrenie na odhalenie nádorov a iných abnormalít sa u žien s vysokým rizikom rakoviny prsníka alebo pri nejasných nálezoch z iných vyšetrení zabezpečuje magnetickou rezonanciou. V prípade potreby sa na integrovanom pracovisku vykonáva aj biopsia, a to buď pod ultrazvukom alebo pomocou mamografie.

Špecializované pracovisko prináša pacientkam mnoho výhod, vrátane včasnej diagnostiky a komplexných služieb na jednom mieste, čo zvyšuje nielen komfort, ale aj efektivitu vyšetrení. „V Nemocnici AGEL Komárno využívame najnovšie technológie s vysokou presnosťou a spoľahlivosť vyšetrení. Dbáme pri tom na individuálny prístup - diagnostické a liečebné postupy prispôsobujeme potrebám každej pacientky,“ dodáva primár.

Rádiodiagnostické oddelenie je súčasťou multidisciplinárneho tímu, spolupracuje s rôznymi odborníkmi - onkológmi, chirurgami, radiačnými onkológmi, čo zabezpečuje kvalitnú starostlivosť a optimálny liečebný plán pre každú pacientku. „Aj táto skutočnosť manifestuje komplexnosť daného pracoviska a garanciu dobrého manažmentu pacienta, ktorý je ušetrený od nutnosti absolvovať rôzne vyšetrenia na rôznych miestach. Som rád, že vďaka špičkovému materiálnemu vybaveniu oddelenia rádiodiagnostiky v Komárne môžeme aktívne prispieť k zlepšeniu prevencie nádorových ochorení prsníka v regióne, urobiť maximum pre ich včasnú diagnostiku a zvyšovať tak šance pacientov na úplné vyliečenie,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška.

Čakacie doby na vyšetrenie sa odvíjajú od individuálnych potrieb pacientiek. Kým na doterajšom mamografe bolo možné vyšetriť 15 pacientov denne, s novým prístrojom je možné navýšiť kapacitu na 20-25 ľudí.

Autor: (ts-AGEL SK, Eva Peterová, hovorkyňa ) 


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2016
Dotácie umožnili mestu pokračovať v obnove najvýznamnejších kultúrnych pamiatok
Mesto Komárno aj v tomto roku pokračovalo v obnove Župného domu, Starej a Novej pevnosti, najvýznamnejších kultúrnych pamiatok na území mesta.
viac
18.01.2018
Komárno finančne podporí projekty zamerané na zlepšenie kvality života
Mesto Komárno vo svojom rozpočte na rok 2018 schválilo 10 000 eur na financovanie projektov, ktorých cieľom je zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochrana prírodných hodnôt.
viac
01.07.2018
L. Sólymos: Nový most medzi mestami Komárom a Komárno bude...
Maďarský Komárom a slovenské Komárno už onedlho spojí nový cestný most cez Dunaj. Výstavba mosta a priľahlej infraštruktúry predstavujú kľúčovú dopravnú investíciu v regióne a podieľajú sa na nej štáty z oboch brehov Dunaja.
viac
11.03.2019
Valentínska kvapka krvi prilákala študentov
Študenti viacerých stredných škôl v Komárne sa rozhodli darovať krv v rámci Valentínskej kvapky krvi. Kampaň Slovenského Červeného kríža, do ktorej sa zapojila aj Nemocnica Komárno, potrvá do 21. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %