Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.12.2021 07:55

KOCR Severovýchod Slovenska spúšťa kampaň Zimná výzva


Ilustračný výrez plagátu


Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska spúšťa počas zimnej turistickej sezóny kampaň Zimná výzva. Jej cieľom je ukázať turistický potenciál Prešovského kraja jeho návštevníkom.


Zimná výzva sa začína 20. decembra 2021 a potrvá do 20. marca 2022. Tento ročník má prívlastok Expedícia Severovýchod Slovenska, keďže do kampane sú zapojené aj menej známe turistické lokality. Celkovo 15 miest v rámci Prešovského kraja je rozdelených do troch kategórií podľa náročnosti. Počas trvania projektu budú odhalené aj takzvané bonusové lokality. TASR o tom informoval František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.      

"Sme veľmi radi, že sa lyžiarske strediská napokon otvárajú, zároveň sme pripravení aj na variant lockdownu, počas ktorého sa môže uskutočniť táto kampaň, keďže lokality sme vybrali tak, aby boli rozmiestnené po celom Prešovskom kraji," povedal výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.       

KOCR Severovýchod Slovenska umiestnila na všetky miesta zahrnuté v Zimnej výzve dve nálepky. Každý, kto prejde určitý počet miest, dostane odmenu. Jej získanie je podmienené odfotením sa účastníka súťaže pri nálepke a následným zaslaním fotografie do správy na profil Severovýchod Slovenska na sociálnej sieti alebo e-mailom na zimnavyzva@gmail.com. Podrobnejšie informácie sú zverejnené na webstránke www.severovychod.sk.       

Medzi lokality Zimnej výzvy v kategórii Easy patria Čertov kameň – Kamjana, Šcerbovka – vyhliadková veža, Marduňa, Eliášovka a rozhľadňa na Medveďom vrchu. V kategórii Medium je to rozhľadňa Nový Žobrák, Busov, Patria, Lavička lásky, Veterný vrch a Kozí kameň. V najnáročnejšej kategórii s názvom Hard sú zahrnuté Riaba skala, Praporec, vrch Čergov a Chata pri Zelenom plese.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2019
Prešovský kraj sa predstaví v Bratislave. Za Warholom do Bratislavy
Na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave sa opäť predstaví aj Prešovský kraj. Krásy a turistické zaujímavosti kraja budú predstavené prostredníctvom originálnej maľovanej expozície. Jej centrum bude venované kráľovi pop artu Andymu Warholovi.
viac
27.05.2019
Prípravy na leto v Prešovskom kraji
KOCR Severovýchod Slovenska v rámci svojej činnosti realizuje viacero aktivít na rozvoj cestovného ruchu. Jednou z nich letný projekt LEGENDARIUM určený rodinám s deťmi.
viac
17.12.2020
KOCR Severovýchod Slovenska spúšťa kampaň Zimná výzva
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom spúšťa v tomto roku novú kampaň na zimnú turistickú sezónu.
viac
20.12.2022
KOCR Severovýchod Slovenska spustila pre turistov zimnú výzvu
Tretí ročník turistickej Zimnej výzvy ponúka turistom 15 výstupov do hôr od Vysokých Tatier cez Pieniny až po Poloniny. Turistiku dopĺňa 28 lyžiarskych stredísk a množstvo zimných podujatí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %