Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.08.2020 09:00

Klientske centrum zefektívni návštevu mestského úradu


Snímka zdroj: (msú).


V sídle MsÚ v Dubnici nad Váhom vzniká nová klientska zóna. Rekonštrukčné práce sa začali 27. júla a potrvajú približne dva mesiace.


„Klientske centrum bude v prvom rade modernejšie a prehľadnejšie. Obyvateľ mesta vybaví pohodlne všetko na jednom mieste. Klientske centrum plánujeme vybaviť aj platobným kioskom. Služby mesta by mali byť občanom poskytované oveľa efektívnejšie a rýchlejšie, či už pôjde o návštevu matriky, podateľne, pokladne či stavebného úradu. Aj takýmto spôsobom sa snažíme vyjsť ľuďom v ústrety a uľahčiť im komunikáciu so samosprávou,“ vysvetlil primátor Peter Wolf.

Klientske centrum vznikne stavebnou úpravou súčasného vestibulu a ďalších priestorov na prízemí radnice. Jeho súčasťou bude aj nová zasadacia miestnosť v čiastočnom presklenom vyhotovení, aby boli všetky rokovania s občanmi a úradom transparentné a verejne kontrolovateľné. „Doteraz prebiehali stretnutia so zamestnancami mesta za zatvorenými dverami kancelárií. Aj rokovania takpovediac pod drobnohľadom kolegov či verejnosti považujeme za prevenciu protispoločenskej činnosti,“ dodal primátor. Okrem oficiálnych priestorov na vybavovanie štandardnej agendy mesta vo vzťahu k občanom sa v ňom bude nachádzať aj zázemie pre zamestnancov, pre ktorých sa klientske centrum stane novým pôsobiskom.

V tom, ako by mal nový centrálny bod prvého kontaktu s občanom vyzerať, má vedenie mesta jasno. Má byť prehľadné, modernejšie, navrhnuté v tlmených farbách, korešpondujúcich s farebnou identitou mesta. „Pre zamestnancov úradu to bude celkom nová situácia a pre mnohých aj profesijná výzva pracovať v nových podmienkach a v otvorenej veľkej kancelárii,“ uzatvoril dubnický primátor.

Autor: (Veronika REZÁKOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
14.07.2021
Magistrát mesta Košice zaviedol elektronický vyvolávací systém
Obyvatelia mesta Košice môžu od utorka pri vybavovaní agendy na pracoviskách prvého kontaktu na magistráte využívať elektronický vyvolávací systém.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %