Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.04.2023 02:05

Jarné upratovanie s Maxom potrvá do 15. mája 2023


Mobilizačný plagát


Jarné obdobie sa nezadržateľne blíži. Naše záhrady i príroda začínajú byť posiate farebnými kvetmi a zelenou trávou. Slovenská agentúra životného prostredia vás opäť spolu s Maxom vyzýva vyčistiť prírodu, vaše obľúbené prechádzkové miesto, blízke okolie alebo okolie vášho domu.


Sneh už na viacerých miestach zmizol a odhalil prehrešky voči prírode. Využite toto jarné obdobie k pozitívnej zmene v životnom prostredí. Je čas nadviazať na šnúru zberov voľne pohodeného odpadu s Maxom. Zapojiť sa môže každý, kto má chuť - deti, rodiny, školy, dospeláci. Motiváciou pre vás môže byť nielen dobrý pocit zo seba a čistá príroda, ale aj odmena.

Nezabudnite odpadky správne vytriediť! Tešíme sa na vaše príspevky. Náhodne vyžrebovaných zberačov odmeníme stanom, spacákom, ruksakom, bufkou, knižnými a vecnými cenami.

Pravidlá výzvy:

1. Dbajte na bezpečnosť.

2. Ak chce ísť do prírody malé dieťa, musí ísť s rodičmi.

3. Zbierajte len odpad, ktorý vám neublíži.

4. Vyseparujte, čo sa dá.

5. Po nazbieraní aspoň jedného bežného vreca, alebo tašky, si urobte selfie.

6. Svoju fotku pošlite do správy na facebook.com/envirovychova, alebo na email envirovyzva@sazp.sk; nezabudnite uviesť svoje meno a miesto zberu odpadu.

Zapojiť sa môžete do 15. mája 2023.

Aj tento rok majú žiacke tímy, triedy veľkú príležitosť. Ak sa zapoja a pošlú fotografiu, budú zaradené do žrebovania o plne hradenú exkurziu v mesiaci jún (pre cca 40 žiakov a učiteľov - exkurzia, doprava, strava, vstupné v cene.)

 

Autor: Zdroj: Slovenská agentúra životného prostredia, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2021
Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania
Mesto Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania, doplní piaty cyklus. Začal sa vo štvrtok a potrvá do 27. apríla. Podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej tým mesto vychádza občanom v ústrety.
viac
31.05.2022
Nové pravidlá s nakladaním so zmesovým komunálnym odpadom od 1. 1. 2023
Téma odpadového hospodárstva v poslednom čase začína byť horúca nielen na úrovni priemyslu, ale aj na úrovni miest a obcí. Jednou z hlavných a nosných tém je tzv. úprava odpadov pred ich zneškodnením na skládkach odpadov.
viac
14.03.2023
Jarné upratovanie bude tento rok spojené i so súťažou
Samospráva Prievidze vyzvala aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Súčasťou aktivity bude i súťaž. Akcia sa bude konať 25. marca od 8.00 do 13.00 h. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.
viac
12.04.2023
V mestách a obciach sa začína s jarným upratovaním
Je už akousi klasikou, že po zime majú ľudia chuť zbaviť sa doma prebytočností a urobiť si tak nielen poriadok, ale získať aj viac miesta vo svojich domácnostiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %