Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
18.10.2024 03:10

J. Viskupič: Našou ambíciou je rozšíriť projekt Zdravá župa do ďalších okresov


Snímka zdroj: Zdravá Župa


Ambíciou Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) je postupné rozšírenie projektu Zdravá župa okrem Trnavy aj do ďalších okresných miest v kraji. Médiám to vo štvrtok povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.


Krajská spoločnosť Zdravá župa zabezpečuje poskytovanie ambulantnej zdravotnej starostlivosti v nedostatkových špecializáciách.         

„Plán je v strednodobom horizonte to mať na území každého okresného mesta na území Trnavského kraja," podotkol Viskupič s tým, že najlepšie je rozbehnutý projekt v Hlohovci. „Verím, že sa skoro dostaneme aj na Záhorie alebo na juh nášho kraja," dodal.         

Proces by mohla podľa jeho slov zrýchliť prípadná pomoc zo strany štátu. „Ak nie, pomôžeme si sami a pôjde to trošička pomalšie," doplnil s tým, že na ambulancie môže byť transformovaný krajský majetok, ktorý v minulosti slúžil na iný účel.         

Ďalej ozrejmil, že kraj má spustené aj ďalšie projekty podpory v oblasti zdravotníctva. Napríklad v podobe motivačného programu na získavanie lekárov do ambulancií v regiónoch či programu určeného budúcim absolventom.         

Spoločnosť Zdravá župa sa v roku 2022 stala poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v zdravotníckom stredisku, ktoré sa nachádza v zrekonštruovanom objekte na Študentskej ulici v Trnave, ako aj poskytovateľom pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v priestoroch na Starohájskej ulici v Trnave.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2019
Trnavský župan sa stretol so starostami miest a obcí okresu Hlohovec
Jozef Viskupič predstavil zámery, ktoré TTSK plánuje v regióne realizovať v roku 2019. Témou stretnutia boli aj ďalšie formy spolupráce medzi župou a samosprávami ako základným predpokladom pre rozvoj celého regiónu.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
14.11.2020
Župa prináša užitočný sumár informácií o chorobe Covid-19 v tlačenej podobe
Obyvatelia trnavskej župy si v týchto dňoch nájdu v poštových schránkach tlačový materiál „Zdravá župa,“ bohatý na informácie a praktické rady ako zvládnuť pandémiu ochorenia Covid-19 vo fyzickom i duševnom zdraví.
viac
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %