Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.01.2018 10:41

J. Říha: Rekonštrukcia cesty Rohožník-Malacky nesmie ísť proti záujmom mesta


Primátor Malaciek Juraj Říha. Snímka zdroj: záhorí.sk


Rekonštrukciu cesty medzi Rohožníkom a Malackami nemožno dokončiť pred vstupom do okresného mesta. Zdôraznil to primátor Malaciek Juraj Říha, ktorý upozorňuje na nevyhnutnosť zrekonštruovať i nadväzujúci úsek prechádzajúci cez obytnú zónu Malaciek.


      Upozornil, že ak by sa tak nestalo, projekt rozšírenia by de facto išiel proti záujmom obyvateľov Malaciek. Rozšírená komunikácia zmodernizovanej cesty by sa totiž na území mesta zmenila na komunikáciu v zúženom profile. Vytváral by sa nebezpečný lievik, navyše ak teraz platí zákaz obojsmerného tranzitu nákladnej dopravy, po rozšírení cesty by bol opäť spustený, čo by zvýšilo intenzitu dopravy," zdôraznil.       

V súčasnosti po ceste prejde 2500 áut denne, po rozšírení cesty medzi Rohožníkom a Malackami je predpoklad zdvojnásobenia tejto intenzity. "Je potrebné si uvedomiť, čo to bude znamenať na tom nadväzujúcom kilometrovom úseku v obytnej zóne mesta, v ktorej sa navyše nachádza aj nemocnica. Okrem toho tento úsek vedie k existujúcemu napojeniu na diaľnicu, kde sa už v súčasnosti vytvárajú kolóny,“ naznačil primátor Malaciek.      

 Považuje preto za nevyhnutné, aby sa na pôde Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý bude z eurofondov realizovať modernizáciu a rozšírenie súčasnej komunikácie medzi Malackami a Rohožníkom, spustil proces aj na zrekonštruovanie úseku v zastavanom území. "Keďže projekt rozšírenia cesty do Rohožníka ide pomaly do realizačnej fázy, musíme konať rýchlo, lebo potrebujeme nastaviť i financie a rozpočet," povedal malacký primátor.       

Tému otvoril aj v piatok (26. 1.) pri rokovaní krajského zastupiteľstva o rozpočte na rok 2018. Súčasná cesta III. triedy medzi Rohožníkom a Malackami sa má začať rekonštruovať na jar tohto roka.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2016
Medzi Rohožníkom a Malackami bude kvalitnejšia cesta
Úzka a nekvalitná cesta medzi Rohožníkom a Malackami sa zmení na cestu vyššej triedy. Na komplexnú rekonštrukciu vyše osemkilometrového úseku získal Bratislavský samosprávny kraj (BSK) finančný príspevok z eurofondov.
viac
30.08.2019
Juraj Droba: Jedinečná cesta už v kolaudačnom procese
Bratislavský samosprávny kraj pred rokom začal s modernizáciou cesty medzi Rohožníkom a Malackami, ktorá počas dvanástich mesiacov dostala jedinečný cementobetónový povrch.
viac
17.08.2022
Kraj opravil desaťkilometrový úsek cesty medzi Malackami a Pernekom
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) dokončil doteraz najdlhšiu súvislú opravu komunikácie v regióne. V dĺžke 10 kilometrov zrenovoval cestu medzi Malackami a Pernekom.
viac
11.03.2024
Halu Malina chce mesto využívať aj po sprevádzkovaní Šport arény
Mesto Malacky ráta s využitím haly Malina aj po otvorení v súčasnosti budovanej Šport arény. Samospráva svoj záujem deklaruje i žiadosťou o dotáciu z Fondu na podporu športu, prostredníctvom ktorej chce rekonštruovať interiér haly.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %