Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.10.2020 08:25

ITAPA o štyri týždne neskôr – s eGov lídrami a anticovidovou hmlou


ITAPA, ilustračná snímka (logo)


ITAPA reaguje na aktuálny núdzový stav na Slovensku a presúva termín svojho medzinárodného kongresu na 7. – 9. december 2020, teda o štyri týždne neskôr. Okrem atraktívneho programu a top spíkrov príde s novinkou – inteligentnou antivírusovou hmlou.


Tento rok bude mať kongres až tri dni, pričom prvý deň bude v znamení inteligentného priemyslu, digitálneho zdravotníctva a reforiem na Slovensku. Druhý deň budú rezonovať témy eGovernmentu s ich novými lídrami a záverečný deň venuje ITAPA pozornosť kybernetickej bezpečnosti. Aktuálny termín potvrdili už pozvaní hostia - strojca estónskeho eGovernmentu Taavi Kotka, podpredsedníčka vlády Veronika Remišová, podpredseda vlády Richard Sulík, minister financií Eduard Heger, bývalý minister financií a reformátor Ivan Mikloš, splnomocnenec Úradu vlády ČR Vladimír Dzurilla a desiatky ďalších spíkrov z verejnoprávneho a firemného zázemia zo Slovenska aj zahraničia.

„Keďže cítime zodpovednosť za všetkých našich účastníkov a spíkrov, posúvame kongres do, veríme, bezpečnejšieho obdobia. Tohtoročnú ITAPA pripravujeme hybridnou formou – atraktívnou kombináciou fyzického a online eventu, pričom bezpečnosť účastníkov bude pre nás absolútnou prioritou - tu predstavíme eventovú novinku. Máme úprimný úmysel ukázať, že aj pri nepriaznivejších podmienkach sa dá bezpečne žiť a naplno tvoriť,“ hovorí Dana Kršáková, riaditeľka ITAPA.

ITAPA využije viaceré bezpečnostné opatrenia v súlade s platnými režimovými nariadeniami tak, aby sa účastníci kongresu cítili neohrozene a komfortne. Jedným bude aplikovanie novinky - inteligentnej suchej hmly, ktorá dokáže dezinfikovať vzduch priamo v priestoroch kongresu, čím do niekoľkých sekúnd zničí možné prítomné vírusy. Inteligentná hmla je tvorená malými kvapôčkami dezinfekčnej substancie. „Častice minerálov v inteligentnej hmle spôsobia, že sa vírus pri kontakte s nimi vďaka osmóze doslova „usuší“,“ vysvetľuje šéf a spoluzakladateľ ITAPA Michal Ivantyšyn. Táto hmla je úplne neškodná pre ľudí a nijako ich neobmedzuje v činnosti. Dezinfekčný roztok, ktorý využíva, je totiž čiastočne elektrolýzou rozložená soľ rozpustená vo vode. Bude sa ním dezinfikovať aj povrch tela, rúk a predmetov. „Samozrejme plánujeme v rámci dodržania protipandemických opatrení testovať účastníkov aj v tom čase legitímnymi a dostupnými testami na COVID-19. Spolu s aplikáciou inteligentných riešení chceme takto vyslať signál k bezpečnej kreativite. Že možno netreba plošne zatvárať prevádzky a podujatia, ale skôr hľadať inteligentné východiská a spájať sa v efektívnej spolupráci, “ dodáva Ivantyšyn.

Informácie o kongrese, program a registrácia na www.itapa.sk.

O ITAPA: Podujatia ITAPA (Information Technologies and Public Administration - Informačné technológie a verejná správa) už 19 rokov prinášajú nové impulzy a inšpirácie pre slovenský eGovernment, pričom sa stali vrcholnou kongresovo-diskusnou platformou (nielen slovenskej) IT komunity. Cyklus podujatí ITAPA, nad ktorým záštitu pravidelne preberajú vysokí štátni predstavitelia, pozostáva z viacerých prestížnych akcií. Medzi najvýznamnejšie patrí konferencia Jarná ITAPA, ktorá sa špecializuje na témy lokálneho, prípadne európskeho zamerania a viacdňový jesenný medzinárodný kongres. Ten sa zameriava na podporu najnovších eGovernment trendov a riešení digitalizácie spoločnosti z celého sveta, pričom sa radí medzi najvýznamnejšie akcie svojho druhu. Cieľom ITAPA je vytvárať nezávislú platformu, na ktorej majú kľúčoví predstavitelia štátu a biznisu možnosť diskutovať a predstavovať inšpiratívne nápady a projekty z oblasti digitalizácie spoločnosti. Každoročne sa ho zúčastnia desiatky renomovaných spíkrov zo Slovenska i zahraničia, stovky hostí a významné médiá.

 

Autor: (ts-ITAPA)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Na Bojnickom zámku upália bosorku
Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice tento rok počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel predstaví tajomný príbeh Vladislava Opoľského. Medzinárodný festival duchov a strašidiel prinesie každoročnú dávku tajomna a strachu v termínoch 27. 4. – 1. 5. 2017 a 3. 5. – 6. 5. 2017.
viac
18.03.2020
Európske podujatia miest a obcí sa prekladajú
Vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete súvisiacu so šírením COVID-19 zrušili viaceré európske orgány a asociácie plánované plenárne zasadnutia a kongresy, na ktorých bola plánovaná účasť aj zástupcov slovenskej miestnej a regionálnej samosprávy.
viac
12.09.2020
ITAPA vyhlasuje súťaž Cena ITAPA 2020
ITAPA vyhlasuje už 19. ročník prestížnej súťaže Cena ITAPA, ktorá je každoročnou súčasťou Medzinárodného kongresu ITAPA. Uzávierka prihlášok je 1. októbra 2020.
viac
16.09.2020
ITAPA vyhlásila súťaž Cena ITAPA 2020
ITAPA vyhlasuje už 19. ročník prestížnej súťaže Cena ITAPA, ktorá je každoročnou súčasťou Medzinárodného kongresu ITAPA. Uzávierka prihlášok je 1. októbra 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %