Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.12.2019 12:50

HZS má desať nových terénnych vozidiel i prívesné kynologické vozíky


Ministerka vnútra SR Denisa Saková odovzdala autá a prívesné vozíky na prepravu psov Horskej záchrannej službe. FOTO TASR - Vladimír Benko/MV


Horská záchranná služba (HZS) má desať nových terénnych vozidiel. Odovzdala jej ich v stredu v Bratislave ministerka vnútra Denisa Saková. Osem prívesných kynologických vozíkov na prepravu psov má HZS rozdistribuovaných už od minulého týždňa po jednotlivých oblastných strediskách.


"Kvalitná technika je pre zásah neodmysliteľnou súčasťou. Pretože môžete byť zdatný záchranár, ale bez vybavenia to jednoducho nejde. Verím, že táto technika HZS zjednoduší prácu," uvádza Saková na sociálnej sieti.       

Šéfka rezortu vnútra podotýka, že HZS má ročne viac ako 800 výjazdov. "A to nerátame tie na lyžiarskych tratiach, s ktorými sa dostávame k číslu 3000," poznamenala. Nové vozidlá sú určené do ťažkého terénu a poradia si s akýmkoľvek povrchom. Do jedného takého vozidla sa zmestí osem záchranárov. Je vybavené aj na prevoz pacienta, k autu sa dá pripevniť kynologický vozík.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2019
Nové hasičské sanitky budú pomáhať v každom kraji
Hasiči v každom kraji Slovenska budú mať k dispozícii sanitné automobily s profesionálnou výbavou na poskytnutie predlekárskej prvej pomoci.
viac
22.07.2019
Nové vozidlá Iveco Daily si v stredu prevzalo 13 obcí Trnavského kraja
Na slávnostnom odovzdávaní, ktoré sa uskutočnilo za prítomnosti ministerky vnútra SR Denisy Sakovej, prezidenta Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého a generálneho sekretára Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Vendelína Horvátha,
viac
20.11.2019
Dobrovoľní hasiči z Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja majú nové vozidlá
Dobrovoľní hasiči z obcí v Trenčianskom a Nitrianskom kraji môžu pri svojich zásahoch využívať nové vozidlá Iveco Daily. Do užívania im ich odovzdalo Ministerstvo vnútra SR v utorok.
viac
15.12.2023
HZS je posilnená o nové záchranné terénne vozidlá
Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok odovzdal vo štvrtok (14. 12. 2023) v Bratislave 21 kusov nových záchranných, terénnych vozidiel a štvorkoliek pre Horskú záchrannú službu (HZS). Ide o modernizáciu technického vybavenia HZS, ktorá výrazne zlepšuje mobilitu horských záchranárov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %