Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.01.2021 08:00

Hriňová začala s budovaním športovej plochy s prekrytím


Zastarané prírodné klzisko v Hriňovej.


Mesto Hriňová v Detvianskom okrese začalo s budovaním športovej plochy s prekrytím. V posledných mesiacoch minulého roka sa pustilo do budovania zrážkovej kanalizácie, prípojok elektriny a vody i základovej dosky spodnej stavby športovej plochy.


O projekte nformoval primátor Stanislav Horník s tým, že tieto práce financuje samospráva.

„Vlani mesto prevzalo od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Infra rolbu, ktorá je súčasťou dodávky technológie.  V tomto roku počítame s dokončením spodnej stavby v priestore zastaraného mestského prírodného klziska,“ dodal. Súčasná plocha, ktorou je priestor zastaraného prírodného klziska bez umelého chladenia, dlhodobo nespĺňa technické ani estetické kritériá moderných štandardov.

Multifunkčná športová plocha so zabudovaným chladením pre vytvorenie ľadového povrchu bude v priestoroch športového areálu. Jej rozmery budú 40 x 20 metrov a projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú. „Uznesením mestského zastupiteľstva prijalo mesto záväzok vybudovania prekrytia športovej plochy v lehote do dvoch rokov od jej inštalácie podľa obstaranej projektovej dokumentácie na výstavbu spodnej a vrchnej stavby samonosnej oblúkovej haly,“ poznamenal primátor.

Podľa neho pre letné športy by mohol priestor začať slúžiť tento rok, pre zimné športy až počas zimy na prelome rokov 2021/2022. Súčasťou dodávky k ploche je zdroj chladu umiestnený v samostatnom kontajneri, kontajner pre garážovanie rolby, v ktorom pre ňu bude aj bojler teplej vody a elektrorozvádzač. Patrí sem tiež osvetlenie multifunkčnej plochy, hokejové bránky a mantinely na ohraničenie ihriska.

Miesto bude v prvej etape bez prekrytia a bude slúžiť pre zimné športy v zimnom období. V lete bude pokryté povrchom, na ktorom je možné prevádzkovať viacero športových hier. Plocha bude preto využiteľná pre deti, mládež a športujúcu verejnosť počas celého roka.

Mesto Hriňová uspelo so žiadosťou na výstavbu v rámci vyhlásenej výzvy k projektu "Podpora rozvoja športu". Žiadosť schválil výkonný výbor SZĽH. Dotácia zo štátneho rozpočtu na výstavbu sa odhaduje na 244 000 eur bez DPH. „Celková suma investície by sa mohla pohybovať na úrovni 350 000 eur,” ukončil Horník.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
V Želiezovciach chcú vybudovať viacúčelovú športovú halu
Mesto Želiezovce a jeho občania majú záujem o vybudovanie nového viacúčelového športového centra pre deti a mládež, ktorého súčasťou by bola aj ľadová plocha, keďže s takouto ponukou samosprávu listom oslovil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
19.10.2020
Príprava výstavby športovej ľadovej plochy pokračuje
Príprava výstavby multifunkčnej športovej plochy s prekrytím v meste Hriňová v Detvianskom okrese pokračuje. Projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú, v súčasnosti je verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %