Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.05.2019 08:10

Healthy run 2019 štartuje už túto nedeľu 19. 5. v Banskej Bystrici


Ilustračná snímka, zdroj: bbonline.sk


Tri slovenské mestá opäť symbolicky prepojí beh za zdravie. Zdravotníci v Bratislave, Banskej Bystrici aj v Košiciach sú pripravení priniesť širokej verejnosti základné informácie o ich zdravotnom stave priamo na športoviskách.


Radosť z pohybu, pozitívna energia a nové bežecké trate, aj takto by sa dala opísať atmosféra behov za zdravie. Všetci, ktorí sa radi hýbu, či už behajú, korčuľujú, bicyklujú, alebo sa len prechádzajú, sa môžu tešiť na tri zaujímavé podujatia, ktoré spája myšlienka zvyšovania povedomia o dôležitosti prevencie zdravia v radoch širokej verejnosti.

„Cieľom podujatia je motivovať ľudí k pohybu a zdravému životnému štýlu,“ hovorí organizátor behov Tomáš Gáll. „Minulý rok sa nám podarilo rozhýbať stovky ľudí naprieč Slovenskom a šíriť pozitívnu energiu v troch veľkých mestách. Je fajn, že sa ľudia hýbu a robia niečo pre seba a svoje zdravie. Motivujú tak svoje okolie, rodinu, známych. Som veľmi rád, že aj tento rok budeme vedieť prepojiť diagnostické merania, odľahčiť tak nápor ľudí v ambulanciách a urobiť niečo pre seba,“ uzavrel Tomáš Gáll. Na štart všetkých troch behov sa postavia aj zamestnanci viacerých zdravotníckych zariadení skupiny AGEL SK, ktorí športovcov nielen liečia, ale sami nimi aj sú. Beh je nesúťažný a podporia ho i známe tváre.

Pridanou hodnotou jednotlivých behov je poukázanie na dôležitosť prevencie prostredníctvom diagnostických meraní. Tie budú vo všetkých troch mestách počas trvania akcie zdarma. Bežci, korčuliari, chodci, ale aj tí, ktorí sa prídu prejsť budú môcť zistiť, aká je hodnota ich krvného tlaku, aké majú množstvo tuku v tele či hladinu náhodného cukru v krvi. Tieto základné merania totiž môžu odhaliť odchýlky, ktorých následná včasná diagnostika vedie k podchyteniu ochorenia a jeho úspešnej liečbe.

Pre športovcov sú pripravené medaile, zaujímavý štartovací balíček, tombola či rozcvička. „Na svoje si prídu všetky vekové kategórie. Pre najmenších máme pripravené športovo-zábavné aktivity, nebudú chýbať maskoti, či obľúbené maľovanie na tvár,“ približuje Tomáš Gáll. „Novinkou tohto ročníka je charitatívny podtón. Celý výťažok bude venovaný na podporu mladých hendikepovaných športovcov.“

Ide o nesúťažný beh, kde je najpodstatnejší pohyb a úsmev. Beh a vôbec akýkoľvek pohyb je jedným zo spôsobov, ako udržiavať srdce v kondícii. Viac informácií o jednotlivých behoch nájdete na healthyrun.sk

Komunita Active life vznikla v roku 2014 za účelom podpory zdravého a aktívneho štýlu života. Ako nezisková organizácia funguje od roku 2015. Organizuje viacero úspešných športových podujatí v Košiciach, Prešove, Bratislave či Banskej Bystrici ako Spoznaj behom Košice, Mikulášsky beh, Hill Race, Lear run, Healthy run, charitatívne Narcisové behy či tréningové behy pre širokú verejnosť počas celého roka.

Autor: (activelife)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Začína celonárodná kampaň Vyzvi srdce k pohybu
V poradí už 7. ročník celonárodnej kampane na zvýšenie pohybovej aktivity dospelej populácie pod tradičným názvom Vyzvi srdce k pohybu odštartuje dnes 20. marca 2017.
viac
28.12.2018
Plavecká 24-hodinovka lámala rekordy, zúčastnilo sa na nej 1910 ľudí
Plavecká 24-hodinovka v meste pod Urpínom aj v tomto roku lámala rekordy. Na mestskú plaváreň na Štiavničkách prišlo počas 24 hodín 3295 návštevníkov, z toho 1910 sa zúčastnilo na plaveckom nonstop maratóne, čo je viac než vlani, keď Banská Bystrica bola Európskym mestom športu.
viac
20.03.2019
Do materských škôl v Banskej Bystrici zavítala Zúbková víla s kufrom zdravia
„Otvor ústa a uvidíš svoje zdravie“ a „Staraj sa o svoje ústa, aby si ochránil svoje zdravie“ – to sú heslá tohtoročného Svetového dňa ústneho zdravia, ktorý pripadá každý rok na 20. marca.
viac
14.09.2023
Na UMB v B. Bystrici vznikne nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia
Na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici bude od 1. januára budúceho roka pôsobiť nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia. Vznikne rozdelením Filozofickej fakulty UMB.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %