Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.03.2021 11:30

Handlovská nemocnica ponúka odbornú prax pre medikov a budúce sestry


Ilustračná snímka: (tasr).


Handlovská nemocnica ponúka odbornú prax pre študentov medicíny, budúce sestry a zdravotných asistentov.


Praktikanti sa budú môcť zúčastniť na komplexnej starostlivosti o pacienta na oddeleniach dlhodobo chorých (ODCH), fyziatrie a rehabilitácie, medici budú môcť absolvovať prax i v tamojších ambulanciách.

„Napriek aktuálnej pandemickej situácii je dôležité, aby medici mali možnosť absolvovať prax priamo v nemocnici, aby zažili na vlastnej koži výkon medicíny aj v krízových situáciách, ako je táto. Preto sme sa rozhodli, že tak lekárom, sestrám, ako aj zdravotníckym asistentom u nás odbornú prax umožníme,” uviedla riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

Sestry a zdravotnícki asistenti môžu vykonávať prax na ODCH, v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti alebo na oddelení fyziatrie a rehabilitácie. Študenti lekárskych odborov môžu prax vykonávať aj na ambulancii chirurgie a cievnej chirurgii. „Praktikanti sa môžu plne zúčastniť na komplexnom procese starostlivosti u pacientov na ODCH, na geriatrickej ambulancii, zažijú komplexnú predoperačnú a pooperačnú starostlivosť, edukáciu pacienta,” vysvetlila Eckhardtová.

Ak si praktikanti podľa nej vyberú rehabilitáciu, majú možnosť sa zúčastňovať na poskytovaní komplexnej zdravotnej starostlivosti v tejto oblasti, nemocnica má možnosť im ponúknuť prax aj v tamojšom sociálnom zariadení, kde sa celoročne stará o seniorov.

V handlovskej nemocnici sú najčastejšie hospitalizovaní pacienti s chronickými ochoreniami po ukončení diagnostického procesu a zvládnutí akútneho stavu, ľudia po náhlych cievnych mozgových príhodách, onkologickí či imobilní pacienti, ale aj ľudia v terminálnom štádiu života.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.
viac
21.01.2021
Prihlasovanie na stáž na župe sa blíži do finále
Na podávanie prihlášok na stáž Úrade Žilinského samosprávneho kraja ostáva posledných 10 dní.  Platená trojmesačná stáž študentov domácich i zahraničných vysokých škôl by mala odštartovať v marci.
viac
29.01.2021
Župa ide riešiť nedostatok lekárov, zavádza motivačný program
Trnavská župa sa v roku 2021 chystá investovať do zdravia svojich obyvateľov. V stredu 27. januára 2021 poslanci krajského zastupiteľstva schválili nové všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého budú poskytované dotácie určené na prilákanie nových a mladých lekárov do kraja.
viac
16.03.2021
Hlohovec ponúka vysokoškolákom trojmesačnú stáž na mestskom úrade
Na mesiace apríl až jún tohto roka ponúka vysokoškolským študentom mesto Hlohovec opäť stáž na šiestich svojich odboroch. Je určený študentom so záujmom spolupodieľať sa na chode mestského úradu a získať praktické skúsenosti v agende mestskej samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %