Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.02.2024 01:10

Handlová sa chce uchádzať o zdroje na rekonštrukciu školy či MHD


Ilustračná snímka mesto Handlová


Mesto Handlová plánuje v tomto roku zrealizovať minimálne desať projektových zámerov, na ktoré chce získať mimorozpočtové zdroje.


Uchádzať sa chce o prostriedky na rekonštrukciu materskej školy (MŠ) či ekologickú mestskú hromadnú dopravu (MHD). Projekty pripravujú i školy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.         

"Prioritným projektom je rekonštrukcia MŠ na Morovnianskej ceste, kde chce mesto každý pavilón zatepliť, urobiť aj zmeny v dispozíciách, vylepšiť sociálne zariadenia," uviedol vedúci oddelenia mestských projektov Peter Cagáň.         

Mesto podľa neho plánuje vybudovať i detské ihrisko v Handparku, na jeho výstavbu získalo financie z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.         

Samospráva sa chce uchádzať i o zdroje na ekologickú MHD, na ktorú štát už vyhlásil výzvu. Cagáň priblížil, že prvotné podklady má už mesto pripravené a musí mať vykonaný aj prieskum trhu, od ktorého sa odvíja rozpočet.         

S dopravou súvisí tiež dlhodobo plánovaný projekt vybudovania autobusovej stanice. "Aktuálna možnosť podpory vznikne i v tomto novom programovom období. Na Slovensku by mala vyjsť výzva zameraná práve na budovanie takýchto staníc v našom regióne," doplnil Cagáň.         

Z úveru z Environmentálneho fondu bude mesto financovať rekonštrukciu verejného osvetlenia na Morovnianskom sídlisku. K väčším projektom patrí i pokračovanie činnosti kontaktného centra na pomoc ľuďom, ktorí sú v regióne ohrození stratou zamestnania.         

Na projektoch pracujú aj handlovské základné školy. ZŠ na Školskej ulici chce zrekonštruovať telocvičňu, vybudovať multifunkčné ihrisko, ale aj bytový domček a vytvoriť v ňom priestor na vzdelávanie pre integrovaných žiakov. ZŠ na Mierovom námestí sa zameria na výmenu športových povrchov na školských športoviskách.         

Mimorozpočtové zdroje chce mesto získať i na vybudovanie kamenného chodníka, čaká na vyhlásenie výzvy cez Miestnu akčnú skupinu Žiar.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2024
Mesto Senec v pondelok rozbieha službu zdieľaných bicyklov
V pondelok 22. apríla, symbolicky na Deň Zeme, štartujú v Senci novú službu zdieľaných bicyklov. Obyvatelia ich nájdu na 12 miestach po celom meste. Informuje o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
26.04.2024
Aplikácia pomôže rodičom najmenších detí a ponúkne overené odborné informácie
UNICEF, Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti a občianske združenie Pediatri deťom predstavujú Bebbo.
viac
23.04.2024
Komárno zmodernizovalo väčšinu verejného osvetlenia
Mesto Komárno za posledné dva roky zmodernizovalo takmer 4000 svietidiel verejného osvetlenia. Ako uviedla radnica, ide približne o dve tretiny celej siete.
viac
22.04.2024
Tesco podporí až 231 lokálnych projektov sumou 170-tisíc eur
Máte nápad, ako zlepšiť život na Slovensku? Teraz máte jedinečnú šancu získať peniaze na svoj projekt, ktorý pomôže komunitám. Tesco spúšťa už 15. edíciu grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame na podporu lokálnych projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %