Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
14.05.2022 02:50

Grantový program Dobrý sused 2022


Dobrý sused 2022


Grantový program Dobrý sused, ktorý realizuje nadácia Ekopolis vďaka spolupráci so Slovnaftom, už po štvrtý krát ponúka možnosť financovať vlastný projekt v troch bratislavských mestských častiach a obci Rovinka.


Program je zameraný na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností a na granty je určených celkovo 30 000 eur.

Ľudia žijúci vo Vrakuni, Ružinove, Podunajských Biskupiciach a obci Rovinka najlepšie vedia, čo v ich komunitách chýba. Grantový program môže byť pre nich motiváciou, aby sa zaujímali o rozvoj zaujímavých verejne dostupných lokalít. Požiadať môžu aj o grant na organizovanie svojich lokálnych športových či kultúrnych aktivít. Výška príspevku na jeden projekt je najviac 4000 eur.

O grant môžu požiadať:

- registrované mimovládne neziskové organizácie

- základné, stredné a materské školy

- centrá voľného času a komunitné centrá

- mestské časti Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Ružinov a obec Rovinka

Získaniu financií môže veľmi pomôcť ochota obyvateľov zapojiť sa do zmien v ich lokalite a aktívne dobrovoľníctvo. Dôležitá je tiež spolupráca žiadateľov so samosprávou či lokálnymi združeniami. Podporené projekty sa musia zrealizovať do 6 mesiacov od pridelenia grantu.

Grantový program Dobrý sused je cielenou snahou Slovnaftu o zlepšenie kvality života v blízkom okolí rafinérie. Pri riadení programu a posudzovaní projektov spolupracuje s nadáciou Ekopolis.

Bližšie informácie o kritériách programu a formulár žiadosti nájdu žiadatelia TU alebo u programovej manažérky Nadácie Ekopolis:

Ľubica Štúberová,

 stuberova@ekopolis.sk,

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
19.08.2022
Grantový program Slovnaftu „Dobrý sused“ podporí 9 dobrých nápadov
Aktuálny štvrtý ročník grantového programu Dobrý sused pomáha uviesť do života ďalšie komunitné projekty.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %