Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.09.2023 10:55

Filmový festival EKOTOPFILM - ENVIROFILM 2023 aj v Prievidzi


Ilustračný plagát


Najstarší medzinárodný festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji už 50 rokov pomáha prírode. Už 03.10.2023 prichádza Ekotopfilm - Envirofilm festival do mesta Prievidza. V Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Dome kultúry prinesie výber víťazných filmov festivalu a zaujímavé diskusie.


„V roku 1973 sme divákom prvýkrát premietli ekologické filmy o stave našej planéty. Už vtedy sme vedeli, že je životne dôležité zalarmovať verejnú mienku, aby ľudstvo zišlo z nesprávnej konzumnej a ľahkovážnej cesty. Dnes máme šancu pozrieť sa na svoje ideály a očakávania z 50-ročného odstupu. Vieme sa obzrieť späť a spraviť si malú bilanciu nálezov a strát vo sfére ochrany našej planéty. O tom je naša tohtoročná kampaň“, dodáva Peter Lím, riaditeľ festivalu.

Do Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi prinesie festival tie najlepšie dokumentárne filmy z celého sveta. Viac informácií sa dozviete na: Prievidza – EKOTOPFILM I ENVIROFILM TOUR 2023, vstup je voľný.

Autor: Zdroj: Infolist mesta Prievidza


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2024
Na mapu Petržalky má pribudnúť Park obetí Hraničiarov
Na mapu hlavného mesta Bratislavy má pribudnúť Park obetí Hraničiarov. Takéto pomenovanie má niesť park v centrálnej časti lokality Námestia Hraničiarov v Petržalke, kde sa konajú príležitostné kultúrne a spoločenské podujatia.
viac
26.04.2024
Aplikácia pomôže rodičom najmenších detí a ponúkne overené odborné informácie
UNICEF, Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti a občianske združenie Pediatri deťom predstavujú Bebbo.
viac
26.04.2024
Na budovy mestských škôl osadia fotovoltické panely
V Žiari nad Hronom plánujú na strechy mestských škôl inštalovať fotovoltické panely. Mesto sa tak chce pripojiť k trendu používania elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov, a to získavaním elektrickej energie zo slnka.
viac
26.04.2024
Fiľakovo na tento rok opäť plánuje miliónové investičné akcie
Mestskí poslanci aj v tomto roku schvaľovali zoznam investičných akcií mesta. Dokument, ktorý sa počas roka zvykne viackrát aktualizovať, obsahuje plány samosprávy na najbližší rok, výhľadovo aj na rok 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %