Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.10.2021 07:50

Festival Scénická žatva sa uskutoční v októbri v Martine


Scénická žatva Martin


Prehliadka amatérskeho divadla a umeleckého prednesu Scénická žatva sa uskutoční od 21. do 24. októbra v Martine. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti Národného osvetového centra (NOC) Alexandra Žilavá.


"Festival sa môže uskutočniť najmä vďaka ochote Turčianskeho kultúrneho strediska, ktoré malo na tento termín pripravenú divadelnú súťaž Turčianske javisko. Ich aj náš program sme spoločne skĺbili tak, aby sa vošiel do štyroch dní. Nakoniec bude na spoločnom festivale ešte viac divadelných predstavení, ako sme zvyknutí," vysvetlil programový riaditeľ festivalu Matej Moško.      

Diváci, ktorí vyhľadávajú komédie, sa podľa Žilavej zabavia na predstaveniach Legenda (Jánošikowa?) a Pisočok. "Fanúšikov vážnejších tém zaujme sobotné predstavenie Dora na motívy Žítkovských bohýň. A pre tých, ktorí majú najradšej slovenskú klasiku, je v programe Ženský zákon od Tajovského či Matka od Júliusa Barča-Ivana," doplnila.      

Festival sa bude konať podľa aktuálne platného kultúrneho semaforu v režime OTP a v prípade III. stupňa ohrozenia v režime KZ (kompletne zaočkovaní). Program a ďalšie informácie o festivale organizátori postupne zverejnia na www.scenickazatva.eu.      

Festival Scénická žatva organizuje NOC, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
O cestovaní, ľuďoch, kultúre a prírode
Myšlienka festivalu: "Hranice? Nikdy som žiadnu nevidel, ale počul som, že existujú v mysli niektorých ľudí." (Thor Heyerdahl).
viac
22.08.2019
Matica slovenská sa zapojí do Scénickej žatvy 2019
Scénická žatva 2019 sa opäť uskutoční v spolupráci s Maticou slovenskou (MS). Najstarší festival neprofesionálneho divadla v Európe, ktorého dejiny začala písať národná ustanovizeň, sa aktuálnym 97. ročníkom približuje k okrúhlej storočnici.
viac
15.09.2021
Biela noc pozýva na 17-dňovú prechádzku mestom, predstaví najmä domácu scénu
Najväčší medzinárodný festival súčasného umenia na Slovensku Biela noc tento rok v Bratislave pozýva na prechádzku mestom. Väčšinu diel, najmä domácich autorov, predstaví v exteriéri a potrvá až 17 dní, a to od piatka 17. septembra do 3. októbra.
viac
06.06.2023
Folklórny festival Východná bude tento rok trvať tri dni
Folklórny festival Východná sa tento rok uskutoční v termíne od 30. júna do 2. júla. Návštevníci počas neho uvidia celovečerné programy, predstavia sa víťazi celoštátnych súťaží a pripravené sú aj vzdelávacie programy pre deti a dospelých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %