Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
11.03.2016 08:00

Fakultná nemocnica v Prešove dostala prístroje za takmer 12.000 eur


Snímka z areálu FNsP J. A. Reimana v Prešove. (Foto: tasr)


Fakultná nemocnica s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove rozšírila svoje prístrojové vybavenie. Prístroje v hodnote takmer 12.000 eur jej darovala Nadácia Jednota COOP.


Oddelenie operačných sál dostalo extenčné zariadenie s príslušenstvom za 8000 eur, ktoré slúži na operácie zlomenín. Oddelenie cievnej chirurgie získalo EKG prístroj so stolíkom, držiakom a monitorom vitálnych funkcií v celkovej hodnote temer 4000 eur. Správca nadácie Ján Bilinský pri odovzdávaní daru uviedol, že ich pomoc sa sústreďuje predovšetkým na oblasti zdravotníctva, športu a školstva a je veľmi rád, že aj takouto formou môžu pomáhať ťažko chorým pacientom.

Oddelenie operačných sál a centrálnej sterilizácie, ako oddelenie spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek, bolo zriadené 1. januára 1989. Celkovo má sedem operačných sál, ktoré postupne prešli rekonštrukciou. „Extenčné zariadenie s príslušenstvom skvalitní liečbu zlomenín. Rozšíri možnosti operačných tímov oddelenia úrazovej chirurgie. Získaním tohto vybavenia sa zlepší aj celková variabilita a organizácia práce oddelenia operačných sál,“ povedal primár oddelenia Ján Černák.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2024
Dni mesta Zvolen prinesú folklór, jarmok i diskotéku pod holým nebom
Umelecký súbor Lúčnica, jarmok tradičných remesiel i diskotéka pod holým nebom budú súčasťou májového podujatia Dni mesta Zvolen 2024. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že podujatie sa uskutoční v dňoch 24. až 25. mája na námestí.
viac
03.05.2024
Verejnosť môže opäť nominovať chátrajúce pamiatky
Verejnosť môže v rámci nového ročníka iniciatívy Poklady Slovenska nominovať chátrajúce pamiatky, ktoré potrebujú byť zreštaurované. Spomedzi nominácií vyberie komisia expertov deväť pamiatok a o pridelení grantu rozhodne v júni verejné hlasovanie.
viac
04.05.2024
Na území Muránskej planiny vznikol nový park tmavej oblohy
Na území Muránskej planiny vznikol nový park tmavej oblohy, ktorý má slúžiť na ochranu nočnej oblohy a hviezdneho neba v tejto oblasti. Slávnostné podpísanie memoranda o vzniku parku sa konalo v piatok v sedle Zbojská pri príležitosti 30. výročia medzinárodného dňa Slnka.
viac
02.05.2024
Nová výstava na Trenčianskom hrade predstavuje zvieratá z kovošrotu
Trenčianske múzeum v Trenčíne otvorilo hlavnú turistickú sezónu na Trenčianskom hrade výstavou Kovozoo. Hlavnou témou sú zvieratá z celého sveta, ktorých podobizeň je stvárnená netradičným spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %