Utorok 17.09.2024
Dnes má meniny 
Olympia
°C
10.09.2024 12:10

Európsky týždeň miest a regiónov 2024 sa blíži: registrujte sa čo najskôr


Európsky týždeň miest a regiónov 2024


Radi by sme Vám pripomenuli možnosť registrácie na najväčšie európske podujatie venované regionálnej politike – Európsky týždeň miest a regiónov (EURegionsWeek), ktorého 22. ročník sa uskutoční v dňoch 7. – 10. októbra 2024 v Bruseli.


Ako sme vás informovali už v júli, táto platforma predstavuje pre slovenské samosprávy skvelú príležitosť na zdieľanie informácií, osvedčených postupov a výmenu skúseností s partnermi z celej Únie.

Cieľom podujatia spoluorganizovaného Európskou komisiou a Výborom regiónov EÚ je diskutovať o spoločných výzvach pre regióny a mestá Európy a skúmať možné riešenia spájaním rôznorodých skupín účastníkov. Poskytuje tiež priestor na budovanie kapacít a výmenu skúseností pre tých, ktorí implementujú regionálnu politiku EÚ a riadia jej finančné nástroje. Uľahčuje tiež spoluprácu a networking medzi samosprávami. V neposlednom rade je cieľom podujatia aj prispieť k diskusii o regionálnej politike EÚ v širšom kontexte.

Hlavnou témou témou EURegionsWeek 2024 je "Posilnenie komunít" a program prináša viac ako 100 tematických blokov rôzneho formátu. Tie sú zamerané na štyri témy:

- Konkurencieschopnosť a konvergencia: dve strany jednej mince

- Regióny posilňujúce európsku demokraciu

- Inteligentný a udržateľný rast pre regióny

- Regióny majú talent.

Zaregistrujte sa na EURegionsWeek 2024 a využite výbornú príležitosť na výmenu nápadov, prepojenie s regiónmi a mestami z celej Európy a rozšírenie Vašich kontaktov, pričom získate prehľad o najnovšom vývoji v oblasti regionálnej politiky na európskej úrovni.

Vzhľadom na obmedzenú a postupne napĺňajúcu sa kapacitu jednotlivých tematických blokov Vám v prípade záujmu odporúčame registrovať sa na jednotlivé tematické bloky v čo najskoršom možnom čase.

Vidíme sa v Bruseli!

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
22.09.2020
Európsky týždeň regiónov a miest už čoskoro online!
Tradičné európske podujatie obcí, miest a regiónov Európsky týždeň miest a regiónov sa tento rok uskutoční v netradičnom formáte – online.
viac
24.08.2022
Na registráciu do Európskeho týždňa mobility ostáva už len mesiac
Európsky týždeň mobility (ETM) je vlajková kampaň Európskej komisie, ktorá sa každoročne koná v termíne 16. – 22. septembra.
viac
08.10.2022
Európsky týždeň regiónov a miest 2022
Online podujatie „Sieťovanie medzi mestami a obcami ako cesta k transferu znalostí a inovácií“ sa uskutoční v rámci Európskeho týždňa regiónov a miest prostredníctvom platformy ZOOM v utorok 11. októbra 2022 o 16:30 hod.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %