Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
12.03.2024 01:10

Envirorezort zverejnil Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého


Ilustračná snímka


MŽP SR zverejnilo vo svojom vestníku Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého, ktorý určuje postupy pri riešení nebezpečných situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami v súvislosti s ohrozením majetku, zdravia a života ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí.


Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého v Slovenskej republike určuje postupy pri riešení nebezpečných situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami v súvislosti s ohrozením majetku, zdravia a života ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí, a to od prijatia, spracovania a evidencii hlásení, cez pracovné postupy po nahlásení výskytu medveďa hnedého v intraviláne, až po spoluprácu pri zásahoch a elimináciu problémového/synantropného jedinca. 

Manuál je vytvorený s cieľom stanoviť a zdokonaliť operačné postupy, metodiky, príručky a nástroje používané pri riadení konfliktných situácií na základe súčasných poznatkov a získaných skúseností. Uvedený dokument dopĺňa postupy a opatrenia schválené v Programe starostlivosti o medveďa hnedého.

Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého nájdete TU.

 

Autor: (Zdroj: Ministerstvo životného prostredia SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2017
Envirorezort dodnes nezrušil autorizáciu žiadnej z jedenástich OZV
„Tri konania o zrušení autorizácie na výkon činnosti organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) pre obaly (SLOVMAS, a. s., RECCOLLECTION SYSTEM, s.r.o., ZEO Slovakia s.r.o.) nie sú ku dňu vybavenia tejto žiadosti (11. 10.) právoplatne ukončené.“
viac
26.06.2020
Envirorezort plánuje monitoring veľkých šeliem
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR pod vedením Jána Budaja plánuje registráciu a monitorovanie veľkých šeliem, ktoré stratia plachosť a budú prejavovať synantropné správanie.
viac
07.10.2020
Národná adaptačná stratégia má zvýšiť pripravenosť Slovenska na zmenu klímy
Akčný plán na implementáciu stratégie adaptácie SR na zmenu klímy (NAP) má pomocou adaptačných opatrení a úloh zvýšiť pripravenosť Slovenska na dôsledky zmeny klímy.
viac
02.02.2024
MŽP vytvorí do konca februára manuál pre krízový manažment medveďa hnedého
Manuál, ktorý má byť hotový do konca februára, má stanoviť a zdokonaliť operačné postupy, metodiky, príručky a nástroje používané pri riadení krízových situácií na základe súčasných poznatkov a získaných skutočností.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %