Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
11.11.2023 01:05

Ekotech: Inovácie pre zelenú budúcnosť


ITAPA GREEN


Naša budúcnosť nám nie je ľahostajná. ITAPA GREEN otvára diskurz o udržateľnosti prírodných zdrojov, potrebe inovovať v oblasti green technológií a zároveň chce viesť k uvedomelejšiemu postoju o ochrane našej planéty.


Partnerom tohto panelu je spoločnosť MIM a jeho zástupca, Matej Šiškovič, bude súčasťou spoločnej diskusie.

Posledný deň Jesennej ITAPA - 23. novembra 2023 v Hotel Crowne Plaza - bude venovaný práve zeleným témam. 

 Porozprávať nám príde o jeho víziách nový minister životného prostredia SR, Tomáš Taraba.

Prečo ITAPA GREEN?

Európska zelená dohoda (European Green Deal) je prvou prioritou súčasnej Európskej komisie pod vedením predsedníčky Ursuly von der Leyen. Predstavuje plán na zelenú transformáciu hospodárstva Európskej únie v záujme udržateľnej budúcnosti. Na akej ceste je Slovensko? Vieme zabezpečiť efektívny tok energetických zdrojov a úsporu energií? Aké inovácie, technológie a nástroje vieme zapojiť do procesov zelenej zmeny? Akú úlohu pri tomto procese zohráva štát? Na všetky tieto otázky vám zodpovedia spíkri v našich prednáškach a diskusiách. 

Aké témy a spíkri vás čakajú?  

Podujatie slávnostne otvorí, prezident IT Asociácie Slovenska a predseda európskeho digitálneho inovačného hubu Slovenské centrum digitálnych inovácií Emil Fitoš.

V obľúbenom formáte 1on1 dostane priestor priblížiť priority Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Taraba.

O energetickej efektívnosti a úspore energií za pomoci inteligentných meracích prístrojov, ktorých dáta umožňujú lepšie optimalizovať procesy v energetike bude prednášať Peter Chochol zo spoločnosti Sféra. V spoločnej diskusii, spolu s Andrejom Jurisom z URSO a Petrom Balážom z Digital Power Slovakia budú rozprávať o inovatívnych riešeniach a moderných technológiách, vďaka ktorým bude možné zlepšiť hospodárenie s energiou.

O tom, či dostatočne využívame potenciál cirkulárnej ekonomiky bude prednášať Maroš Finka z STU. Ten predstaví aj novo vzniknuté konzorcium Smart Innovation and Transfer Consoritum Slovakia. Radoslav Mizera zo Solved porozpráva o digitálnej transformácii ekosystémov a Milan Koreň z Technickej univerzity Zvolen priblíži koncept trojrozmerného digitálneho lesa. Partnerom tohto panelu je spoločnosť MIM a jeho zástupca, Matej Šiškovič, bude súčasťou spoločnej diskusie.

Podujatie Green zakončujeme formátom ITAPA OPEN TALK, kde sa zameriame na technológie pre zelenú budúcnosť. Kto sú nositelia boja proti klimatickej kríze a aké prostriedky v tomto boji môžeme využiť?

Diskutovať budú:

Emil Fitoš za SCDI

Norbert Kurilla, poradca prezidentky SR

- Oto Halás, Asociácia geotermálnej energie na Slovensku 

- Michal Kiča, enviromentálny expert

//Zobraziť online verziu//

 

Autor: (Zdroj: itapa@itapa.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
21.03.2018
Peter Bindas: Ocenenie v rámci Smart je potvrdením dlhoročných výsledkov
Na pôde Holandského veľvyslanectva prevzala prešovská firma OSVO comp ocenenie za najrýchlejšie rastúcu spoločnosť v regióne strednej a východnej Európy.
viac
01.10.2022
Dajte o sebe vedieť
ITAPA Vám ponúka jedinečnú príležitosť na predstavenie úspešného projektu alebo ambiciózneho nápadu, ktorý inovatívne využíva digitálne technológie. Najväčšia IT konferencia na Slovensku – medzinárodná konferencia Jesenná ITAPA - sa bude konať 29. novembra – 1. decembra 2022 v Bratislave.
viac
21.11.2023
Predseda ZMOS Jozef Božik sa zúčastnil na konferencii Jesenná ITAPA 2023
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik bol hosťom najväčšej konferencie o digitalizácii a moderných technológiách na Slovensku Jesenná ITAPA 2023, ktorá sa 20. – 23. novembra 2023 koná v Bratislave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %