Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.12.2019 07:20

Dvojdňové Folkové Vianoce s Drobným trhom remeselníkov začínajú v piatok


Ilustračný výrez plagátu


Tradičný dvojdňový predvianočný charitatívny festival Folkové Vianoce 2019 otvorí brány v piatok (20. 12.) o 9.00 h v synagóge v Brezne. Jeho cieľom je podpora miestnych umelcov, remeselníkov, hand-made výrobcov, ale i tvorcov hudby, interpretov a tiež telesne postihnutých detí z Brezna a okolia.


"V poradí už 13. ročník sa bude niesť v duchu udržateľnosti našej planéty a našich zvykov. V rámci Drobného trhu uprednostňujeme remeselníkov, ktorí predstavia výrobky z prírodných materiálov, ale aj z recyklovaného odpadu. Najlepšie miesta majú tí, ktorí budú svoju prácu predvádzať. Prídu tiež deti zo základných škôl, ktoré sa dozvedia viac o triedení odpadu,"  informoval TASR organizátor Matej Struhár..       

Výťažok z Drobného trhu a festivalu chce organizátor venovať telesne postihnutému Ondrejovi Golianovi, ktorý je po nehode odkázaný na vozík. Zbierka je určená na konkrétnu liečbu v kryokomore.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2016
V Brezne slávnostne otvorili zrekonštruovanú synagógu
Breznianska synagóga, ktorá je jedinou sakrálnou židovskou stavbou na Horehroní, sa po 70 rokoch dočkala rekonštrukcie. Mesto ju obnovilo za pomoci eurofondov.
viac
03.10.2018
Kaprov na vianočný trh pomáhali zachraňovať aj hasiči
Počas uplynulého víkendu (29. a 30. 9.) sa uskutočnil výlov kaprov na rybníku v katastri mesta Šaštín-Stráže. TASR informoval predseda Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) Šaštín-Stráže Rudolf Ovečka.
viac
09.11.2023
Mesto Prievidza pozýva na Vianočný blší trh a výpredaj kníh
Predvianočné obdobie je ako stvorené na vianočnú edíciu blšieho trhu, ktorý sa uskutoční v sobotu, 9. decembra 2023 od 9:00 h do 13:00 h na Námestí slobody v Prievidzi.
viac
04.12.2023
Trh regionálnych produktov opäť zavítal do Mestského hotela Ďumbier
Aj tento rok mohla široká verejnosť zavítať do priestorov hotela Ďumbier, ktorý po druhýkrát hostil regionálnych producentov a ich výrobky na zrhu regionálnych výrobkov, v závere ktorého sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie certifikátov novým držiteľom značky ,,Regionálny produkt Horehronie".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %