Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
11.04.2024 01:50

Dobrovoľníci i školáci v rámci festivalu Zelenšie mesto vyčistia Vráble


Plagát Zelenšie mesto


Materské, základné a stredné školy vo Vrábľoch i viac ako 20 občianskych združení a spolkov, ktoré pôsobia v meste, sa zapoja do festivalu Zelenšie mesto. Ako informovali organizátori z občianskeho združenia Vráble, festival sa bude konať 20. apríla na nádvorí Starej octárne.


Dopoludňajší program s názvom Upracme Vráble bude vyhradený upratovaniu viacerých lokalít mesta. "Našou snahou je zapojiť do zberu odpadkov na verejných priestranstvách čo najviac ľudí z mesta. Cieľom nie je len upratať mesto Vráble, ale aj inšpirovať ostatných, aby si všímali svoje okolie. Minulý rok sa do upratovania Vrábeľ zapojilo vyše 1400 účastníkov a spoločne sa vyzbieralo 3,2 tony odpadu," uviedol Tibor Lieskovský zo združenia Vráble si ty.         

Popoludňajší program Festivalu Zelenšie mesto bude venovaný oslave Dňa Zeme. "Jeho súčasťou bude prednáška o význame a výhodách dobrovoľníctva, Inštitút cirkulárnej ekonomiky sa vo svojej prednáške bude zasa zaoberať otázkou, či je cirkulárna ekonomika nástrojom na riešenie klimatickej krízy. V rámci kultúrneho programu festivalu sa jeho najmladší účastníci môžu tešiť na divadelné predstavenie Na Zemi dobre mi, ktoré príde odohrať Divadlo na hojdačke," doplnil Lieskovský.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2017
Hasičský župný pohár začal písať históriu
Žilinská župa pripravila v roku 2017 novinku pre všetkých dobrovoľných hasičov z Kysúc, Turca, Horného Považia, Liptova i Oravy.
viac
15.10.2018
Mesto testuje stravovanie škôlkarov cez centrálnu vývarovňu
Vrábeľská radnica chce riešiť problémy s kvalitou stravy v materských školách zriadením centrálnej vývarovne. Mesto momentálne testuje takýto spôsob stravovania v rámci skúšobnej prevádzky.
viac
17.05.2019
Dobrovoľníci spoja Prešov s celým krajom
Mestský festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa v aktuálnom ročníku rozšíri do celého Prešovského kraja. Už v budúcom týždni budú stovky dobrovoľníkov upratovať verejné priestranstvá, parky, okolia škôl či športovísk v deviatich mestách regiónu.
viac
18.09.2020
Dobrovoľnícke podujatie Naše mesto prináša viac ako 140 aktivít
Čistenie povodia Malého Dunaja, čistenie lesíka, zbieranie odhodených odpadkov či likvidácia nelegálnych skládok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %