Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.01.2019 08:05

Dobrovoľní hasiči v obci Kokšov-Bakša majú vynovenú hasičskú zbrojnicu


Vynovená hasičská zbrojnica v obci Kokšov – Bakša v okrese Košice. Obnova požiarnej zbrojnice si vyžiada takmer 90 000 eur. FOTO TASR - František Iván


Obnova hasičskej zbrojnice v obci Kokšov-Bakša v okrese Košice-okolie si vyžiada približne 88.000 eur. Ako pre TASR povedal starosta Mikuláš Hudák, hotová má byť na prelome mesiacov január a február.


Obec získala dotáciu na rekonštrukciu strechy zbrojnice z Ministerstva vnútra SR vo výške 30.000 eur. "Obecné zastupiteľstvo schválilo, že zrealizujeme rekonštrukciu celej hasičskej zbrojnice a k sume 30.000 eur sme doložili takmer 58.000 eur, ktoré sme mali v rezervnom fonde," spresnil s tým, že jedným z dôvodov je aj to, že budova bola postavená začiatkom 20. storočia.       

Rekonštrukcia zahŕňa búracie práce, novovybudované konštrukcie, stavebné práce, zdravotechniku, elektroinštaláciu a plynofikáciu. Súčasťou je aj odvodnenie budovy. "Dažďová voda končila pri budove, všetko išlo naspäť, bolo to katastrofálne. Teraz bude kompletne prerobená, vrátane vnútorných omietok, sanity, kuchynky," povedal Hudák.       

Po novom budú mať dobrovoľní hasiči tiež priestor na uskladnenie hasičskej techniky, ktorú získali z rezortu. "Bola už aj využitá pri požiari rodinného domu. Naši hasiči zasahovali ako prví, kým prišli profesionálni hasiči," dodal.       

Dobrovoľný hasičský zbor v obci Kokšov-Bakša tvoria členovia vo veku približne 35 až 44 rokov. Vytvorili si aj vlastné tréningové ihrisko a zároveň mužskú spevácku skupinu Bakšanske parobci.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2018
V Rimavskej Bani vďaka príspevku 30-tis. eur zrekonštruujú hasičskú zbrojnicu
Hasičská zbrojnica v obci Rimavská Baňa v okrese Rimavská Sobota, ktorú využíva miestny Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ), sa v tomto roku dočká rekonštrukcie. Na tento účel samospráva získala dotáciu 30.000 eur zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej kapitoly Ministerstva vnútra SR.
viac
24.01.2019
Šaľa zrekonštruuje historickú budovu hasičskej zbrojnice
Šalianska radnica zrekonštruuje budovu hasičskej zbrojnice v mestskej časti Veča. V minulosti tu už bola kompletne opravená strecha, vďaka dotácii sa opraví aj zvyšná časť takmer 90-ročnej budovy.
viac
21.01.2020
V Očovej finišujú s obnovou vyše 60-ročnej hasičskej zbrojnice
V Očovej v okrese Zvolen finišujú s obnovou vyše 60-ročnej hasičskej zbrojnice. Podstatnú časť z rozpočtu asi 200-tis. eur hradí obec.
viac
22.03.2022
Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu v Prievoze
Bratislavský Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Ružinovskí miestni hasiči sa jej obnovy dočkali po takmer 15 rokoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %