Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.08.2016 10:05

Dobrovoľní hasiči pripravili nočnú súťaž v požiarnom útoku


Snímka zdroj: (tasr).


V nedeľných skorých ranných hodinách sa na futbalovom ihrisku v obci Malinová v okrese Prievidza skončila  regionálna nočná súťaž dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).


Súťaž o Pohár starostky obce pripravil miestny DHZ. Zúčastnilo sa na nej šesť sedemčlenných mužských a jedno ženské družstvo.       

„Súťaž pozostávala z dvoch požiarnych útokov, klasickými motorovými hasičskými striekačkami a hadicami. Po rozvinutí hadíc ich úlohou bolo zasiahnuť prúdom vody dva terče vzdialené sto metrov,“ vysvetlil predseda DHZ Malinová Jaroslav Petráš. „Cieľom je, aby dobrovoľní hasiči preukázali svoju zručnosť a precvičili si požiarny zásah aj v nočných hodinách, pretože čiastočné osvetlenie mali iba na štarte. Súťaž po organizačnej stránke dopadla veľmi dobre, aj keď sme od nášho domáceho družstva čakali trochu viac. Naši hasiči totiž skončili až na piatom mieste,“ zhodnotil podujatie predseda.       

Najlepšie výkony podali dobrovoľní hasiči z obce Poruba, ktorí postavili až dve mužské a jedno ženské družstvo. Muži obsadili prvé aj druhé miesto. A nezaostali ani ženy, ktoré síce nemali konkurenciu, ale výsledkami sa takmer vyrovnali s najlepšími mužmi. Na treťom mieste skončilo družstvo z obce Lipník.       

„Malinovskí hasiči majú dlhoročnú tradíciu. Vlani náš DHZ oslávil 90 rokov. Je to partia 24 mužov, ktorí sú ochotní vždy pomôcť. Už neraz zasahovali v obci pri menších požiaroch, ale aj pri povodniach, alebo keď napadne veľa snehu. V minulom roku dostali nové moderné hasičské auto. Už sa na ňom viacerí zaškolili a sú pripravení vyraziť na pomoc pri požiaroch aj v širokom okolí,“ pochválila dobrovoľných hasičov starostka obce Mária Luprichová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
V Brodne oslávili 95. výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru
Jubilejný 20. ročník hasičskej súťaže a 4. ročník súťaže o putovný pohár DHZ prilákal do Brodna množstvo ľudí.
viac
10.05.2017
Dobrovoľní hasiči získajú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory dostanú od júla možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž 92 hlasmi schválili novelu zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu.
viac
18.07.2017
Najlepších dobrovoľných hasičov na Slovensku majú v Kútoch
Víťazstvo z tohtoročných Majstrovstiev Slovenska dobrovoľných hasičských zborov si v kategórii mužov aj žien odnášajú dobrovoľní hasiči z Kútov v okrese Senica.
viac
02.05.2020
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia si svojpomocne vynovili zbrojnicu
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia, mestskej časti Dolného Kubína, si svojpomocne vymaľovali garáž a opravili opadanú omietku v budove miestnej hasičskej zbrojnice. S materiálom im pomohlo mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %