Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
12.06.2021 03:00

Dobrá Niva podala žiadosť o úver na ŠFRB, dom služieb chce prestavať na byty


Dobrá Niva


Obec Dobrá Niva v okrese Zvolen podala v uplynulých dňoch žiadosť o úver na Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) a o dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR na rekonštrukciu dvoch podlaží tamojšieho domu služieb.


Vzniknúť tam má osem dvojizbových nájomných bytov. Podľa starostu Milana Jakubíka nové parametre by v rámci prestavby mali dostať aj už existujúce štyri byty nachádzajúce sa v podkroví.      

"Celá budova bude zateplená, dôjde k výmene okien. Objekt bude mať energetický certifikát A1, bude centrálne vykurovaný a bude mať centrálne riešený rozvod teplej úžitkovej vody. Na jej ohrev sa bude využívať aj solárna energia cez kolektory, ktoré budú umiestnené na streche," priblížil stavbu starosta.       

Predpokladaný termín realizácie bude do desiatich mesiacov od potvrdenia schválenia úveru a dotácie. Rekonštrukciu vo výške 345-tis. eur má zrealizovať nový obecný podnik Obecné služby Dobrá Niva.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2016
V Považskej Bystrici pribudne 86 nájomných bytov vyššej a strednej kategórie
V Považskej Bystrici sa po niekoľkoročnej stagnácii opäť rozbieha výstavba nájomných bytov. Po bytovom dome na sídlisku SNP pri športovej hale začali s výstavbou bytových domov ďalšie dve súkromné spoločnosti.
viac
08.09.2021
V nevyužívanej budove chce obec vybudovať nové nájomné byty
V nevyužívanej budove v centre obce Nižná Slaná v okrese Rožňava by mohli vzniknúť nové nájomné byty. Ako TASR informoval starosta obce Tibor Jerga, samospráva má vypracovanú projektovú dokumentáciu a onedlho bude podávať žiadosť o poskytnutie podpory zo strany Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB).
viac
14.02.2023
Ukončili prestavbu domu služieb na bytovku, vzniklo tam osem nových bytov
V Dobrej Nive v okrese Zvolen ukončili prestavbu bývalého domu služieb na bytový dom. K štyrom bytom, ktoré už existovali v podkroví, tak pribudlo ďalších osem bytov, ktoré si v týchto dňoch prebrali noví nájomníci. Uviedol to starosta Milan Jakubík.
viac
03.11.2023
Dobrá Niva potrebuje čo najskôr novú ČOV, Envirofond požiadali o 950-tis. eur
Dobudovanie kanalizácie a stavba novej čistiarne odpadových vôd (ČOV) a následné prepojenie starej ČOV s novou je najväčšou výzvou pre nadchádzajúce obdobie pre vedenie obce Dobrá Niva v okrese Zvolen.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %