Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
08.09.2016 07:18

Do odburinenia krajníc ciest a chodníkov investuje mesto 120 000 eur


Ilustračná snímka: (int.).


Do celoplošného odburinenia krajníc ciest a chodníkov investuje v tomto roku trenčianska samospráva približne 120 000 eur. S odburinením sa začalo v auguste, krajnice by mali byť zbavené burín do konca septembra.


Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, odburiňovanie sa skladá z dvoch fáz. V prvej buriny postriekajú herbicídmi, po dvoch týždňoch prenikne účinná látka až do koreňového systému a rastlina odumrie. Druhou fázou je mechanické odstraňovanie burín.       

"Na chemický postrek sa použije prostriedok Roudup, ktorý je jediný schopný odstrániť invazívne druhy rastlín. Postrek vykonávajú vyškolení pracovníci spoločnosti Marius Pedersen," doplnila Ságová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Na Borkút sa turisti aj cyklisti dostanú novoupraveným lesným chodníkom
Prešovčania aj ďalší milovníci prírody sa môžu dostať po novoupravenej lesnej ceste do Lesoparku Borkút v katastri obce Haniska.
viac
09.09.2017
Do spoločných projektov investovali Trenčiansky a Zlínsky kraj milióny eur
Regionálny rozvoj, cezhraničná spolupráca, spoločné cestné prepojenie, kultúra a cestovný ruch sú hlavnými oblasťami spolupráce medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Zlínskym krajom v Českej republike.
viac
06.06.2018
Na Trenčianskom hrade má byť nový vstup so samostatnou pokladňou
V rámci rekonštrukcie opevnenia sa práve v priestoroch južných hradieb vybuduje celkom nový vstup na hrad so samostatnou pokladňou. Návštevníkom sprístupní aj tie priestory hradu, do ktorých doteraz nahliadnuť nemohli.
viac
21.11.2022
Chodník k vodopádu Bystrô doplnili o oddychové miesta a ferratovú cestu
Mesto Hriňová zrealizovalo od začiatku jesene 2022 rekonštrukciu turistického chodníka, vedúceho k známej podpolianskej atrakcii – národnej prírodnej pamiatke vodopád Bystrô.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %