Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.04.2023 02:25

Do obnovy mosta v Nižnom Hrušove kraj investuje takmer 285 000 eur


Snímka zdroj: (vranovske.sk).


Takmer 285 000 eur investuje Prešovský samosprávny kraj (PSK) do obnovy mosta v Nižnom Hrušove v okrese Vranov nad Topľou. Komplexnú obnovu si vynútil zlý stavebno-technický stav objektu, ktorý bol hodnotený v šiestom zo siedmich stupňov. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.


K odstráneniu zistených nedostatkov na objekte pristúpili krajskí cestári Správy a údržby ciest (SÚC) PSK. Približne desať metrov dlhý most z roku 1947 bude mať kompletne nový vzhľad. Jeho obnova v intraviláne obce zaistí podľa Jeleňovej skvalitnenie cestnej premávky a zvýšenie jej bezpečnosti i komfortu pre cestujúcich. Práce v objeme 284 824 eur sú plne financované prešovskou krajskou samosprávou a mali by byť ukončené už v júni 2023.

"Rekonštrukčný zásah sa konkrétne týka samotného mostného objektu a vodovodnej preložky. Na objekte sa zrealizuje asanácia nosnej konštrukcie a odbúranie mostného zvršku i opôr. Na podkladové vrstvy sa potom uložia prefabrikované segmenty a vyhotoví sa 'dobetonávka' koncových častí spolu so spádovým betónom. Následne sa pristúpi k zhotoveniu mostných krídel a ríms a napokon aj k realizácii prechodovej oblasti a vrstiev vozovky," priblížila Jeleňová.

V poslednom štádiu prác sa osadí mostné zábradlie a vykoná sa položenie obrusnej vrstvy asfaltu v dĺžke 380 metrov. Stavbári taktiež usmernia tok potoka pod mostom a vykonajú terénny úpravy.

Aktuálne je cestná premávka v spomínanom úseku usmerňovaná a na mieste je zhotovené dočasné dopravné značenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2022
Oprava 76-ročného mosta v obci Okrúhle stála takmer 185 000 eur
Kompletnou rekonštrukciou prešiel v uplynulých dňoch 76-ročný most v obci Okrúhle v okrese Svidník.
viac
31.10.2022
PSK modernizuje dva mosty a šesť kilometrov ciest v okrese Sabinov
Prešovský samosprávny kraj (PSK) modernizuje ďalšie cesty a mosty aj v okrese Sabinov. Pri Sabinove sa zároveň rieši problém na úseku s nedostatočným odvodnením.
viac
30.11.2022
PSK buduje za Nižným Slavkovom nový most za viac ako milión eur
Nad potokom Kanišov za obcou Nižný Slavkov stavia Prešovský samosprávny kraj (PSK) prostredníctvom Správy a údržby ciest (SÚC) PSK nový most, ktorý nahradí pôvodný vyše 70-ročný.
viac
15.04.2023
Kraj spustil modernizáciu 65-ročného mosta pred Jalovou
Most z roku 1958 vedúci cez potok pred obcou Jalová dostane nový šat. V rámci naplánovaných prác sa zrekonštruuje samotné mostné teleso, ako aj predmetná cesta, kde dôjde k rozšíreniu jazdného pruhu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %