Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
08.04.2022 02:25

Do leta vzniknú v Snine dve workoutové ihriská


Ilustračná snímka: (tasr).


Možnosti športovania v exteriéri majú v najbližších týždňoch v meste Snina rozšíriť dve workoutové ihriská.


Jedno premení zanedbanú plochu pri mestskej plavárni na atraktívne športovisko, druhé pribudne na ceste k rekreačnej oblasti Sninské rybníky v Topoľovej aleji. Výstavbu nových športovísk, ktorá si vyžiada finančné prostriedky vo výške takmer 120 000 eur, by mal zhotoviteľ ukončiť v máji, potvrdila Miroslava Špitaliková z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu.

Workoutové ihrisko pri plavárni, Park aktivít, má byť podľa Špitalikovej slov "výkladnou skriňou" ihrísk v meste a má slúžiť aj ľuďom s telesnými hendikepmi. "Na ihrisku budú umiestnené špeciálne cvičiace prvky, cvičiaca plocha bude realizovaná s povrchom z gumenej dlažby, vhodná na prístup s invalidným vozíkom," priblížila s tým, že prístup na plochu s rozlohou približne 150 štvorcových metrov majú zabezpečiť pešie komunikácie z vodopriepustnej zámkovej dlažby. Súčasťou projektu s celkovými nákladmi vo výške viac ako 77 700 eur je i osvetlenie ihriska, osadenie parkových lavičiek, košov na triedený odpad a súbor stojanov na bicykle.

Na Park aktivít získalo mesto finančný príspevok vo výške 40 000 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v rámci programu Podpora najmenej rozvinutých okresov. "Náklady na výstavbu workoutového ihriska v Topoľovej aleji budú v celkovej výške 40 467 eur, z toho 20 300 eur mesto Snina získalo v rámci Výzvy pre región Prešovského samosprávneho kraja na rok 2021," doplnila Špitaliková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2018
V Želiezovciach pribudne vyše šesť kilometrov nových cyklotrás
V Želiezovciach pribudne vyše šesť kilometrov nových úsekov cyklistických komunikácií. Podľa zástupcov mesta sa ich vybudovaním zrýchli cesta do práce, zlepší sa spojenie obyvateľov s občianskou vybavenosťou a s priemyselnou časťou v južnej časti mesta.
viac
26.11.2018
Stromy, ktoré padli za atletickú dráhu, budú nahradené novou zeleňou
Areály škôl na Pionierskej ulici sú od polovice novembra pripravené na výstavbu dlho avizovanej atletickej dráhy. Lesy mesta Brezno z nich na základe povolenia odstránili stromoradie, ktorého zdravotný stav a koreňový systém mali ohrozovať realizáciu projektu a bezpečnosť verejnosti.
viac
09.03.2020
Moldava nad Bodvou začína s výstavbou nového trhoviska
V týchto dňoch sa začína v Moldave nad Bodvou pri Inkubátorovom dome realizovať projekt s názvom Trhovisko Encs - Encsi piactér.
viac
01.06.2022
Nové workoutové ihriská už slúžia verejnosti
Dve nové workoutové ihriská pre športové aktivity v exteriéri už v meste Snina slúžia verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %