Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
04.06.2022 01:55

Do kampane „Do práce na bicykli“ sa môžu zapojiť aj cestujúci verejnou dopravou


Ilustračná snímka


Spoločnosť ARRIVA ako líder verejnej osobnej dopravy na Slovensku preto pozýva svojich cestujúcich, aby sa do 7. júna zaregistrovali do tohtoročnej kampane DPNB, podporili svoje mesto či obec v celoslovenskej súťaži a zároveň prispeli k znižovaniu uhlíkovej stopy i boju proti klimatickej zmene.


Cestujúci, ktorí dochádzajú do práce verejnou dopravou, sa tiež môžu zapojiť do celoslovenskej súťaže „Do práce na bicykli“ (DPNB) a vyhrať jednu z troch cien.

Jedným z cieľov podujatia „Do práce na bicykli“, ktoré bude prebiehať do konca júna, je podporiť kvalitné podmienky nielen pre cyklistov, ale pre všetky druhy ekologickej dopravy. K nim patrí aj verejná osobná doprava. Do celoslovenskej súťaže sa preto môžu okrem cyklistov zapojiť aj tí, ktorí počas júna absolvujú aspoň 29 jázd do práce alebo z práce mestskou či prímestskou dopravou. Súťažiacemu, tímu aj mestu sa pripočítava ušetrené CO₂, takže účastníci nielen zlepšujú uhlíkovú stopu seba a svojho tímu, ale zvyšujú aj šance na celkové víťazstvo ich samosprávy.

Spoločnosť ARRIVA je európskym lídrom v dopravných riešeniach, ktoré znižujú emisie CO₂ a zavádzajú nové bezuhlíkové technológie. Aj na Slovensku v spolupráci s objednávateľmi verejnej dopravy neustále modernizujeme náš vozidlový park, pretože nám záleží na životnom prostredí a budúcnosti našej planéty. Počas letnej sezóny prevádzkujeme tiež cyklobusy v Žilinskom i Košickom kraji a podieľali sme sa aj na spustení plne funkčných systémov zdieľaných bicyklov, tzv. bikesharingu, ktorý dnes dokážeme ponúknuť mestám na celom Slovensku. Budeme veľmi radi, ak sa aj naši cestujúci aktívne zapoja do kampane DPNB, a zároveň budeme aj naďalej podporovať všetkých našich kolegov, ktorí do práce dochádzajú na bicykli,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Do súťaže „Do práce na bicykli“ sa môžu prihlásiť 2- až 4-členné tímy z rovnakej firmy, inštitúcie alebo školy so sídlom či pracoviskom v niektorom z miest a obcí, ktoré sa zapojili do kampane. Členky a členovia týchto tímov budú v priebehu mesiaca jún využívať na cestu do práce prioritne bicykel a budú zapisovať najazdené kilometre do elektronickej evidencie. Zamestnanci, pracujúci z domu (tzv. home office), si budú zapisovať svoje „obvyklé“ cesty do práce, ktoré by absolvovali v prípade, že by pracovali na svojom bežnom pracovisku. Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy. A, samozrejme, zapojiť sa môžu aj zamestnanci využívajúci na cestu do práce verejnú dopravu alebo tí, ktorí chodia pešo. V ich prípade sa súťažiacemu mestu pripočítava iba objem ušetreného CO₂, nie počet prejdených kilometrov.

Registrácia tímov je možná až do 7. júna 2022 na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu, ktorá obsahuje podrobné informácie o kampani a pravidlá súťaže.

Autor: (ts-Arriva)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2019
Do práce na bicykli najazdili zamestnanci Zelenej župy viac ako 3 700 kilometrov
V poradí 6. ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli úspešne dobicykloval do svojho finišu. Počas celého mája jazdilo do práce na bicykli 24 župných zamestnancov rozdelených do 6 tímov.
viac
20.02.2020
Do kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapoja aj školy
Mesto Šaľa sa opäť zapojí do kampane Do práce na bicykli. Ako uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu, v tomto roku sa do akcie môžu zapojiť aj materské a základné školy. Zatiaľ sa prihlásili dve základné školy (ZŠ) a jedna škôlka.
viac
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %