Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.07.2020 08:45

Do IT Fitness Testu sa zatiaľ zapojilo viac ako 22 000 žiakov


Banner.


Do IT Fitness Testu sa doteraz zapojilo viac ako 22.000 záujemcov. Celkový počet respondentov je zatiaľ oproti minulému roku nižší, o zhruba 2000 respondentov, no pod tento výsledok sa podpísala najmä koronakríza a zatvorené školy.


Informoval o tom manažér pre komunikáciu z IT Asociácie Slovenska Juraj Kadáš s tým, že napriek tomu hodnotia toto číslo ako veľký úspech a prekonalo ich očakávania.

K 23. júlu sa do 9. ročníka najväčšieho testovania digitálnych zručností na Slovensku zapojilo 8403 žiakov základných škôl, verziu pre stredoškolákov a vysokoškolákov vyplnilo 13.839 respondentov. „Zaznamenali sme výrazný nárast úspešnosti v oboch verziách testu, autori testu predpokladajú, že tento nárast súvisí s uzatvorením škôl a neobmedzeným časovým limitom na vyplnenie testu. Deti totiž nie sú limitované 45-minútovou dĺžkou vyučovacej hodiny, úlohám sa venujú detailnejšie a majú viac času na dopracovanie sa k správnej odpovedi,” poznamenal Kadáš. Priemerná úspešnosť vo verzii pre žiakov základných škôl zatiaľ dosahuje 65 percent, v kategórii stredných a vysokých škôl je to zatiaľ priemerne 61 percent.

„Rovnako je pozitívne, že žiaci sa vďaka nútenej domácej karanténe dokázali spoločne s rodičmi adaptovať na novú situáciu a digitálnym technológiám viac rozumejú. Ukazuje sa to práve na lepších výsledkoch IT Fitness Testu 2020,” poznamenal Kadáš. IT Fitness Test, ktorý má za cieľ otestovať digitálne zručnosti žiakov, študentov, učiteľov a širokej verejnosti na Slovensku, môžu záujemcovia vyplniť do 31. júla. Test pre základné školy obsahuje 20 úloh, pričom jeho cieľom je preveriť IT zručnosti žiakov a ich pripravenosť na stredoškolské štúdium. Náročnejšia verzia pre vyššie stupne škôl obsahuje 25 úloh pre pripravenosť na štúdium na vysokej škole či ďalšiu profesionálnu prax.

Vlani sa do IT Fitness Testu zapojilo viac ako 24 000 respondentov, dokopy sa za osem ročníkov zapojilo viac ako 200 000 záujemcov.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
Otestujte si svoje IT zručnosti a získajte certifikát k životopisu
Možnosť overiť si svoje počítačové zručnosti, vedomosti o internete a sociálnych sieťach či online marketingu si môžu záujemcovia v rámci šiesteho ročníka IT Fitness testu, ktorý prebieha oddnes (4. 4.) do konca júna.
viac
05.05.2020
Testovanie digitálnych zručností IT Fitness Test potrvá do 31. júla
IT Fitness Test, ktorý má za cieľ otestovať digitálne zručnosti žiakov, študentov, učiteľov a širokej verejnosti na Slovensku, sa začal v pondelok (4. 5.), pričom potrvá do 31. júla.
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
21.12.2020
IT Fitness Test 2020 ukázal zlepšenie digitálnych zručností žiakov
Deviaty ročník IT Fitness Testu prebiehal v mimoriadnych podmienkach a v čase zatvorených škôl, no napriek tomu sú výsledky najväčšieho testovania IT zručností na Slovensku v porovnaní s minulým rokom lepšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %