Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.12.2019 02:55

Darujte krv počas najkrajších sviatkov v roku


Ilustračná snímka (tsk)


Jubilejný 10. spoločný výjazdový odber krvi na Trenčianskej župe s prívlastkom vianočný sa uskutoční v priestoroch krajského úradu v stredu 18. decembra 2019. Verejnosť už tradične môže vzácnu červenú tekutinu darovať aj jednej z troch župných nemocníc.


S blížiacimi sa sviatkami pokoja a lásky a koncom roka 2019 môžu obyvatelia Trenčianskeho kraja opäť pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) spoločne s Národnou transfúznou službou SR v Trenčíne a tromi krajskými nemocnicami pozývajú širokú verejnosť na Vianočnú kvapku krvi. „Srdečne pozývam stredoškolákov, zamestnancov župných organizácií, dobrovoľných hasičov či členov folklórnych a speváckych súborov ale i všetkých obyvateľov kraja na historicky prvú Vianočnú kvapku krvi. Práve čaro Vianoc nás vie každoročne spojiť a prebudiť v nás pocit súdržnosti. Spojme sa, pomôžme a darujme vzácnu červenú tekutinu, aby aj ľudia v núdzi mohli stráviť najkrajšie sviatky v roku so svojimi rodinami a blízkymi,“ vyzval trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Darovať krv môže verejnosť:

17. decembra od 6.30 h do 8.30 h v Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici,

17. decembra od 7.00 h do 9.00 h v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach

18. decembra od 8.00 h do 12.00 h na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja

19. decembra od 7.00 h v Nemocnici s poliklinikou Myjava

 Svoju účasť môžete nahlasovať na emailovej adrese matej.planek@tsk.sk.

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2017
Vianočná kvapka krvi na pomoc chorým deťom sa blíži
Obľúbená predvianočná akcia „Vianočná 1000 a 1 kvapka krvi deťom pre život“ sa bude tento rok konať už po desiatykrát. Všetci tí, ktorí by radi pomohli chorým deťom, môžu prísť darovať krv už tradične prvý decembrový piatok v Primaciálnom paláci.
viac
10.11.2018
Blíži sa Jesenná kvapka krvi TSK. Kde, kedy a ako možno darovať krv?
Už o necelé dva týždne sa študenti stredných škôl, dobrovoľní hasiči, zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja a jeho organizácií či široká verejnosť spoja pre dobrú vec. Na pôde Trenčianskej župy a v troch nemocniciach v jej správe sa o niekoľko dní uskutoční spoločný odber krvi.
viac
30.11.2018
Vianočné trhovisko župa otvorí v pondelok, prvýkrát aj s účasťou nemocnice
Vždy v prvý decembrový týždeň vianočné trhovisko Trenčianskej župy odhalí srdečnosť a šikovnosť klientov zariadení sociálnych služieb. Po prvýkrát sa s k nim so svojimi výrobkami pridajú aj pacienti považskobystrickej nemocnice.
viac
24.05.2019
Už budúci týždeň sa môžete zapojiť do Jarnej kvapky krvi
Posledný májový týždeň budú zamestnanci Trenčianskej župy i obyvatelia kraja opäť pomáhať. Široká verejnosť môže prísť darovať vzácnu červenú tekutinu v rámci spoločného odberu krvi na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) alebo do jednej z troch župných nemocníc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %