Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.04.2024 07:50

Ďalší starostovia a primátori s titulom MBA


Absolventi kurzu štúdia MBA pre samosprávu.


ZMOS na základe podpísaného Memoranda o spolupráci v oblasti vzdelávania s Central European Education Institute ukončil ďalší kurz štúdia MBA pre samosprávu.


Obhajobou dizertačnej práce 26 štatutárov miest a obcí, ale aj zamestnancov mestských a obecných úradov z celého Slovenska získalo začiatkom apríla titul MBA v oblasti samospráva a štátna administratíva. Ide o druhu skupinu absolventov. Prvých 24 ukončilo štúdium v roku 2023. 

Program je určený vedúcim funkcionárom a pracovníkov miestnej samosprávy, vyšším územným celkom a štátnej správy, ako aj odborníkom z tejto oblasti verejného života. Program je vhodnou formou ďalšieho profesného vzdelávania pre absolventov odboru verejná správa, ako aj záujemcov, ktorí sa chcú venovať riešeniu reálnych situácií vo verejnej správe alebo vo vlastnom profesionálnom živote. 

Zameranie programu je orientované na riešenie reálnych každodenných potrieb samosprávy a štátnej správy, prostredníctvom lektorov s teoretickými základmi a bohatými praktickými skúsenosťami. 

Štúdium osobitne využíva princíp riešenia osobnej zákazky a riešenia konkrétneho problému, či projektu s návrhom riešenia pre implementáciu do praxe a jeho zovšeobecnenia. Absolvent profesného študijného programu ukončený získaním titulu MBA je schopný identifikovať a efektívne riešiť svoje manažérske a riadiace potreby, organizáciu pracovného tímu a prostredia, či organizácie v ktorej pôsobí. 

Ďalší kurz začína 12. apríla 2024.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2018
Smer-SD chce zvýšiť základné platy starostov a primátorov
Zvýšiť doterajšie násobky upravujúce výšku základného platu starostov a primátorov v závislosti od počtu obyvateľov obce alebo mesta a zároveň obmedziť možnosť fakultatívneho navýšenia ich základného platu prostredníctvom rozhodnutia obecného zastupiteľstva zo súčasných 70 na 60 percent.
viac
17.01.2019
Prezident starostom a primátorom: Spravme z predškolskej výchovy prioritu
Slovensko zaostáva v predškolskej výchove a vzdelávaní za rozvinutými krajinami. Práve preto by táto téma mala byť prioritou. Myslí si to prezident SR Andrej Kiska, ktorý vyzval starostov a primátorov, aby prispeli k vyzdvihnutiu tejto témy.
viac
09.01.2020
Najviac starostov a primátorov majú na kandidátkach KDH a Most-Híd
Hoci medzi 25 kandidujúcimi politickými subjektmi sú aj Starostovia a nezávislí kandidáti, najväčší počet šéfov obecných a mestských samospráv, ktorí sa uchádzajú o mandát zákonodarcu, možno nájsť na kandidátnych listinách iných strán a hnutí. Vyplýva to z oficiálnych zoznamov uchádzačov.
viac
29.03.2023
Primátori a starostovia diskutovali o spolupráci s PSK
Vytvoriť platformu pre budúcu spoluprácu a vzájomné partnerstvo bolo cieľom zasadnutia regionálnej a miestnej samosprávy, ktorú zorganizovala prešovská krajská samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %