Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
27.09.2019 05:10

Cyklovýlet OBSE z Viedne do Bratislavy


Vlaňajší výlet bol sprevádzaný 4 policajtmi na služobných motocykloch - príslušníkmi Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave. Zdroj: Polícia SR.


Slovensko má za sebou už deväť mesiacov intenzívnej práce na čele Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorá je najväčšou regionálnou bezpečnostnou organizáciou na svete.


Symbolicky na záver tretieho kvartálu nášho predsedníckeho roka sa v sobotu 28. septembra uskutoční cyklistický výlet z Viedne, kde OBSE sídli, do Bratislavy. Pelotón bude tvoriť asi šesťdesiat cyklistov z radov diplomatov pôsobiacich v OBSE, z toho asi desiatka veľvyslancov a stálych predstaviteľov. Medzi účastníkmi bude aj generálny tajomník OBSE Thomas Greminger.       

Cyklovýlet organizuje Stála misia Kazašskej republiky pri OBSE v spolupráci s tohtoročným slovenským predsedníctvom v OBSE (MZVEZ SR, Stála misia SR pri OBSE vo Viedni) a Sekretariátom OBSE. Nadväzuje na vlaňajší nultý ročník tejto cyklojazdy. Štart podujatia je plánovaný o 9.30 h pod mostom Reichsbrücke vo Viedni. Na rakúskej strane sú naplánované 3 zastávky (Schonau/Donau, Eckartsau, Hainburg). Pelotón vstúpi na územie SR po cykloceste Hainburg-Wolstahl-Berg-Bunker-Bratislava. Predpokladaný záver cyklovýletu je medzi 15.30 h a 16.30 h v Bratislave na petržalskej strane Dunaja v blízkosti mosta SNP.       

Podujatím má Slovensko záujem podporiť spoluprácu a spoločné úsilie pri riešení súčasných výziev v regióne OBSE a symbolicky demonštrovať konektivitu, ktorá je jedným z princípov práce OBSE.       

TASR informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVaEZ SR).       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2018
Riaditelia magistrátov rokovali o predsedníctve v Rade EÚ
V druhom polroku 2018 bude Rakúsko predsedať Rade EÚ. Práve táto téma rezonovala na rokovaní riaditeľa viedenského magistrátu Ericha Hechtnera a riaditeľa bratislavského magistrátu Martina Marušku, keďže Bratislava má už skúsenosti s predsedníctvom z roku 2016.
viac
12.04.2018
Bratislavský región na cyklofestivale Argus Bike vo Viedni
Tento víkend bude Viedeň venovaná cyklistom a KOCR Bratislava Region Tourism toho bude opäť súčasťou! Najväčší európsky cyklofestival Argus Bike festival otvorí svoje brány tento víkend - 14. a 15. apríla od 9. do 18. - už po dvadsiaty krát.
viac
07.01.2019
Január vo Viedni, Brne a Bratislave
Krajská organizácia cestovného ruchu Turizmus regiónu Bratislava sa v januári zúčastní 3 medzinárodných veľtrhov cestovného ruchu.
viac
06.04.2019
Bratislavský región bližšie k zahraničným turistom
„Gate to Bratislava“ je informačný bod vo Viedni, ktorý minulý týždeň otvorila bratislavská župa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %