Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.05.2022 03:20

Cestu medzi Zákamenným a O. Lesnou budú po piatich rokoch opäť rekonštruovať


Ilustračná snímka.


Cestu medzi obcami Zákamenné a Oravská Lesná bude Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) po piatich rokoch opäť rekonštruovať. Potvrdila to predsedníčka ŽSK Erika Jurinová s tým, že cesta je vo veľmi zlom stave. Na práce vyčlenili 700 000 eur.


Ako priblížila hovorkyňa ŽSK Eva Lacová, cestu druhej triedy na úseku Zákamenné – Oravská Lesná rekonštruovala v roku 2017 spoločnosť Cesty SK. V máji 2018 boli stavebné práce prevzaté. V rokoch 2019 a 2020 kraj stavbu reklamoval. "Zhotoviteľ reklamáciu z roku 2019 uznal, všetky ďalšie však uznať odmietol. Aktuálne je spoločnosť v konkurze," skonštatovala Lacová.

Riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová vysvetlila, že okrem nesprávneho sklonu vozovky bolo odborným posudkom dokázané, že pri rekonštrukcii použili nekvalitnú asfaltovú zmes. "Výmenu asfaltovej zmesi zhotoviteľ odmietol. Koncom apríla podala spoločnosť na príslušnom súde žiadosť na vyhlásenie konkurzu," informovala Tisoňová.

Podľa Jurinovej sú si vedomí, že cesta je najmä po poslednej zime vo veľmi zlom stave. Deklarovala, že chcú zabezpečiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. "Vyčlenili sme z nášho rozpočtu financie na jej opravu. Svoje oprávnené nároky si budeme uplatňovať v súdnom konaní," avizovala predsedníčka ŽSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Na Korcháň sa Rakovčania dostanú po novej ceste
Cesta z Rakovej do miestnej časti Korcháň prešla za posledných sedem rokov viacerými rekonštrukciami. Žilinský samosprávny kraj vyasfaltoval už 6,2 kilometra miestnych komunikácií za viac ako 700-tisíc eur.
viac
14.03.2018
Cestu v Oravskej Lesnej potrebujeme opraviť kvalitne
Žilinský samosprávny kraj má záujem riešiť kritickú cestu v Oravskej Lesnej. Treba však dodržať technologické postupy, aby sa vozovka po pár mesiacoch nerozpadla.
viac
14.05.2020
Prešov sa pripravuje na výmenu hydroizolácie nad predstaničným podchodom
Mesto Prešov si dalo vypracovať realizačnú projektovú dokumentáciu k hydroizolácii podchodu na Masarykovej ulici, ktorá spôsobuje priesaky vody do zrekonštruovaného predstaničného priestoru. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
13.01.2022
KSK dokončil rekonštrukciu cesty medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce
Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruoval cestu tretej triedy medzi obcami Ploské, časť Ortáše a Vtáčkovce. Išlo o jeden z najproblémovejších úsekov ciest v okrese Košice-okolie, po oprave slúži motoristickej verejnosti od konca minulého roka. Informoval o tom v stredu Úrad KSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %