Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.12.2021 08:00

Celosvetová značka ANTIK je novým partnerom ZMOS


Igor Kolla a Branislav Tréger. Snímka zdroj: (ZMOS).


Združenie miest a obcí Slovenska má nového partnera. Celosvetová značka ANTIK TELECOM, ktorá sídli v Košiciach a pôsobí v mnohých štátoch sveta prináša výraznú pridanú hodnotu v inováciách, celosvetových skúsenostiach aj potrebách samospráv.


Podľa predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera je pre samosprávy „táto spolupráca mimoriadne cenná a pre samotný ZMOS prestížna. Máme viacero partnerov, ktorí pôsobia v iných oblastiach a sú to renomované značky, ktoré pôsobia na Slovensku aj v zahraničí. Som veľmi rád, že ANTIK TELECOM je Slovenská firma s mimoriadne silným zázemím v mnohých kontinentoch sveta. Vďaka spolupráci budeme môcť poskytovať samosprávam mimoriadne cenné skúsenosti, príklady dobrej praxe, svetové trendy v kombinácii s našimi potrebami. Pred nami je kus práce, a verím, že s odstupom čase to budeme hodnotiť ako spoluprácu, za ktorou vidíme, naprieč našimi mestami a obcami, mimoriadne úspešné výsledky.“

Igor Kolla, konateľ spoločnosti ANTIK TELECOM v súvislosti so spoluprácou konštatuje: „Vidíme úžasný potenciál v zlepšovaní prostredia pre dobrý život na Slovensku prostredníctvom partnerstva pri nasadzovaní moderných technológií, ktorými je Antik známy vo svete. Tešíme sa na spoločné zhodnocovanie skúseností ZMOS pri výbere riešení, ktoré môžu mať reálny pozitívny dopad pre občanov či zlepšovaní služieb a znižovaní nákladov samospráv. Spolu dáme užitočný obsah pojmom ako inteligentné mestá, smart regióny či smart turizmus.“

Od fráz k obsahu

Agenda Smart sa skloňuje pomerne často a veľa. Už pôsobí ako univerzálny recept na všetky riešenia. Pred čiastkovým prístupom je potrebné varovať a pre komplexné riešenia je nevyhnutné nadchnúť. Preto ZMOS a ANTIK TELECOM majú záujem spoluprácou prejsť od všeobecných fráz k užitočnému obsahu.

Spolupráca preto bude orientovaná na konkrétne oblasti, ako mestská mobilita, turizmus, komunikácia na úrovni komunálu, bezpečnosť v samosprávach, životné prostredie a odpady, ale napríklad aj infraštruktúra.

V rámci týchto oblastí bude spolupráca ťažiskovo orientovaná na prezentáciu komplexných riešení, ktoré sa osvedčili a je preukázateľný ich finančný aj sociálny prínos. Jej súčasťou bude aj transfer poznatkov, metodická a osvetová činnosť. Súčasťou spolupráce bude aj digitálny reštart, ktorý ZMOS avizoval na základe skúseností a preukázateľného prínosu počas celoplošného testovania obyvateľov. V rámci spolupráce sa očakáva aj intenzívna komunikácia so samosprávami, organizované návštevy showroomu s detailným predstavením riešení a samospráv, kde sa mimoriadne osvedčili a spoločné organizovanie podujatí.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2019
SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce
Združenie miest a obcí Slovenska vás pozýva na medzinárodnú konferenciu Municipálna V-4: SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce.
viac
19.10.2019
Smart riešenia v turistickej infraštruktúre a cezhraničná spolupráca
Združenie miest a obcí Slovenska organizuje workshop zameraný na smart riešenia v turistickej infraštruktúre a cezhraničnú spoluprácu. Podujatie predstaví zaujímavé riešenia a prichádzajúce financie pre samosprávy.
viac
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %