Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
11.03.2023 08:05

Brožúra stredných škôl 2023 je už k dispozícii


Ilustračná snímka


Končíte základnú školu a stále ste sa nerozhodli na akú strednú školu v Žilinskom kraji sa prihlásiť? Pomôže vám prehľad odborov v príručke stredných škôl.


Brožúra Stredné školy Žilinského kraja, mapuje 88 stredných škôl a 1 jazykovú školu v našom kraji. Brožúra je voľne dostupná na stiahnutie na www.mojastredna.sk. Stránka www.mojastredna.sk prináša informácie o školách a školských zariadeniach v jednotlivých regiónoch, podľa ich zamerania a tiež o možnostiach štúdia. Informuje o nových odboroch, aktuálnych aktivitách na školách, webinároch a prednáškach.

„Brožúra ako i stránka je užitočnou pomôckou najmä pre žiakov základných škôl a ich rodičov, výchovných a kariérnych poradcov či odborných pracovníkov v školstve. Poskytuje v prehľadnej podobe zoznam stredných škôl v našom kraji, a predstavuje praktickú príručku pri správnom výbere strednej školy,“ informuje Ondrej Buzala, riaditeľ Úradu ŽSK, poverený vedením odboru školstva a športu ŽSK.

Brožúra Stredné školy Žilinského kraja 2023, ktorá je určená pre končiacich žiakov základných škôl, informuje okrem stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK aj o súkromných, cirkevných a štátnych stredných školách. „Stredné školy v Žilinskom kraji ponúkajú široké možnosti výberu štúdia a ďalšieho rozvoja. Svojim zameraním pokrývajú takmer celú oblasť hospodárstva a kvalifikovaní pedagógovia modernou formou odovzdávajú svoje vedomosti, skúsenosti a zručnosti, aby študentov čo najlepšie pripravili  na budúce povolanie a na život,“ doplnil Buzala.

Žilinský samosprávny kraj sa snaží zvyšovať úroveň stredných škôl a rozvíjať zručnosti, vedomosti a talent mladých ľudí aj prostredníctvom investícií a modernizácie školských zariadení v každom z našich regiónov. „Medzi naše top školské investície v predchádzajúcom období patrili stavebné úpravy na Strednej zdravotníckej škole v Liptovskom Mikuláši, kde sme preinvestovali viac ako 4 mil. €, ďalšie investície smerovali do Strednej zdravotníckej školy v Žiline (2 417 000 €), Spojenej školy v Martine (2 080 000 €), SOŠ dopravnej v Žiline (1 105 000 €), Gymnázia Varšavská v Žiline (417 000 €), či Gymnázia P.O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne (449 000 €). Záleží nám na tom, aby sa stredoškoláci a pedagógovia cítili v školskom prostredí dobre, aj preto je naším zámerom aj v tomto roku pokračovať v rekonštrukciách našich stredných škôl,“ objasnila Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Brožúra je voľne dostupná na stiahnutie na www.mojastredna.sk a PDF nájdete tu: Moja stredná

 

Autor: (ts-ŽSK, Mgr. Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2020
Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur
Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.
viac
17.02.2021
Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK
Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.
viac
18.06.2022
Súťaž stredoškolských časopisov PSK vstupuje do 9. ročníka
Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s Regionálnou organizáciou Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a Knižnicou P. O. Hviezdoslava pripravuje 9. ročník Súťaže stredoškolských časopisov PSK. Uzávierka prihlášok školských periodík je do 31. júla.
viac
18.01.2024
Aktualizovaná brožúra Moja stredná 2023 je už k dispozícii
S rozhodovaním, kam na strednú školu, pomôže končiacim žiakom základných škôl aj tento rok brožúra, ktorú pripravil ŽSK v elektronickej podobe. Brožúra ponúka prehľad odborov všetkých stredných škôl v Žilinskom kraji pre školský rok 2023/2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %