Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.05.2020 10:45

Bratislava spustila program na podporu investícií do športovej infraštruktúry


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Bratislava spustilo grantový program na podporu investícií do športovej infraštruktúry. Zámerom je Bratislavčanom priniesť nové zóny určené na šport a rekreáciu.


Magistrát zároveň vyhlásil novú výzvu pre podávanie žiadostí o grant na podporu pohybových aktivít a neformálneho vzdelávania v oblasti práce s deťmi a mládežou, a to na projekty realizované on-line. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Jánošíková.

V prípade programu na podporu investícií do športovej infraštruktúry patria medzi oprávnené aktivity rekonštrukcie a modernizácia športových ihrísk, športových objektov, zariadení a budov, ktoré sú určené na šport a rekreáciu verejnosti. „Rovnako aj obstaranie materiálno-technickej základne, prípadne jej rekonštrukcia a modernizácia,” vysvetlila bratislavská samospráva.

Maximálna výška dotácie je 150 000 eur, pričom maximálna suma návrhu dotácie jednému žiadateľovi v jednom rozpočtovom roku na všetky schválené projekty nesmie túto sumu prekročiť. Záujemcovia o grant na podporu investícií do športovej infraštruktúry v hlavnom meste sa môžu do elektronického systému pre podanie žiadosti prihlasovať do 31. mája do 12.00 h.

Termín platí aj pre záujemcov o grant na podporu športových a vzdelávacích aktivít realizovaných on-line formou. Maximálna výška dotácie na jeden schválený projekt je 3320 eur. Maximálna výška dotácie jednému žiadateľovi na všetky schválené projekty, vrátane tých v podprograme 2, je 10.000 eur na kalendárny rok. „Cieľom je podpora športových a vzdelávacích podujatí a aktivít organizovaných najmä na lokálnej úrovni za účelom zapojenia čo najširšieho počtu obyvateľov hlavného mesta s dôrazom na deti a mládež k ich aktívnemu využívaniu voľného času,” spresnilo mesto.

Medzi oprávnené aktivity podpory v tomto prípade mesto zaraďuje podujatia a záujmové činnosti zamerané na pohybové aktivity, tvorivosť a podnikavosť, podpora rozvoja talentu, budovanie prirodzeného záujmu o pravidelnú či príležitostnú záujmovú činnosť v čase mimo vyučovania. Taktiež podujatia a aktivity zamerané na získavanie sociálnych zručností a schopností, konferencie, workshopy, semináre, školenia, športové a vzdelávacie podujatia a aktivity realizované najmä na úrovni hlavného mesta.

Rovnako aj pravidelná tréningová a záujmová činnosť, tábory, sústredenia, výmenné pobyty, propagácia aktivít podporujúcich pohyb, zdravý životný štýl, záujmové a vzdelávacie aktivity či vydávanie tlačovín na podporu záujmových a vzdelávacích aktivít. Verejnosť nájde viac informácií o grantových programoch na webovej stránke hlavného mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Kultúru a šport v regiónoch podporí župa dotáciami vo výške 248-tisíc eur
V rámci nového systému poskytovania dotácií podporí Žilinský samosprávny kraj prvých 379 projektov na Kysuciach, Liptove, Turci, hornom Považí a Orave.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
30.04.2021
Bratislava prerozdelí na športovú infraštruktúru 600 000 eur
Mesto Bratislava prerozdelí 600 000 eur na podporu investícií do športovej infraštruktúry. Dotácie získa 18 projektov, v ktorých sa napríklad počíta s výstavbu či rekonštrukciu športových areálov, workoutu i pumptrackových dráh. Rozhodlo o tom vo štvrtok bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %