Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
18.07.2024 07:55

Bojnická zoo chce zmodernizovať záchytné centrum


Ilustračná snímka


Národná zoologická záhrada Bojnice plánuje zabezpečiť modernizáciu tamojšieho záchytného centra. Investíciu chce financovať z viacerých zdrojov, dodávateľa prác vybrala cez verejné obstarávanie.


Zoo má záujem zabezpečiť modernizáciu a prístavbu objektu záchytného centra, ktoré sa nachádza v jeho areáli, konkretizovala organizácia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Navrhované úpravy vychádzajú hlavne z požiadavky zoo na modernizáciu riešených častí objektu, zlepšenie ich technického stavu, zvýšenie užívateľského komfortu, ako aj umožnenie využívania ďalších priestorov na výbehy zvierat, vyplýva z projektovej dokumentácie. Súčasťou prác je aj realizácia prístavby, v ktorej bude situované laboratórium.       

Predpokladané náklady na zabezpečenie modernizácie objektu odhadla organizácia na takmer 770.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Dodávateľom prác bude spoločnosť Strojstav so sídlom v Bratislave, ktorá rekonštrukciu zabezpečí za 751.662,66 eura bez DPH. Zmluvu o dielo s ňou zoo uzatvorila začiatkom júla.         

Inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva životného prostredia SR má záujem projekt financovať z viacerých zdrojov, na časť prác chce využiť prostriedky z programu LIFE+: Ochrana sysľa pasienkového, na ďalšie časti modernizácie objektu zdroje z Environmentálneho fondu, technickú infraštruktúru chce financovať z vlastných zdrojov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2016
Zariadenia sociálnych služieb v TSK si tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna
Zariadenia sociálnych služieb v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) si vďaka efektívnemu hospodáreniu kraja v minulom roku tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna eur. TSK v minulom roku hospodáril s prebytkom 14,6 milióna eur.
viac
02.12.2016
Koordinačné centrum pre elektroodpad je na svete
Organizácie zodpovednosti výrobcov elektrozariadení (OZV) si už dlhodobo uvedomujú, že bez ich vzájomnej spolupráce by nebolo možné plniť ciele zberu stanovené EÚ. A tie sú čoraz ambicióznejšie.
viac
27.01.2017
Bezpečné centrum obce Košariská
Tmavý a nebezpečný kút obce Košariská je minulosťou. Obec Košariská v druhom polroku 2016 úspešne uskutočnila projekt BEZPEČNÉ CENTRUM OBCE KOŠARISKÁ, ktorý podporilo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky v rámci prevencie kriminality.
viac
20.08.2021
V Oravskom Podzámku vznikne centrum cezhraničnej spolupráce.
Sídliť bude v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Pôjde o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad. Za obec o tom TASR informoval Miroslav Žabenský.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %