Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.09.2021 12:30

Blíži sa Týždeň otvoreného vládnutia


Týždeň otvoreného vládnutia


Každoročné podujatie Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoja občianskej spoločnosti Týždeň otvoreného vládnutia sa uskutoční od 5. do 7. októbra v Bratislave.


  Otvorené vládnutie podporuje transparentnú, zrozumiteľnú komunikáciu vlády so svojimi občanmi, spoluprácu na všetkých úrovniach vládnutia s relevantnými aktérmi. Súčasťou Týždňa otvoreného vládnutia bude aj ZMOS,  konkrétne vo štvrtok 7. októbra.

Šiesty ročník Týždňa otvoreného vládnutia sa uskutoční v dňoch 4. – 7. októbra 2021 v hoteli Crowne Plaza na Hodžovom námestí 2 v Bratislave. Tohtoročný Týždeň otvoreného vládnutia je príležitosťou na oslávenie desiateho výročia členstva Slovenskej republiky v medzinárodnej Iniciatíve pre otvorené vládnutie a začatie tvorby nového, piateho Akčného plánu Iniciatívy pre otvorené vládnutie v Slovenskej republike na roky 2022 - 2024.

Otvorené vládnutie podporuje transparentnú, zrozumiteľnú komunikáciu vlády so svojimi občanmi, spoluprácu na všetkých úrovniach vládnutia s relevantnými aktérmi vrátane občianskej spoločnosti a podporuje nástroje na posilnenie zúčtovateľnosti vlád voči svojim občanom. Kultúra otvoreného vládnutia  aktuálne rezonuje na úrovni štátnej správy aj prostredníctvom prihlásenia sa vlády SR k princípom otvoreného vládnutia a Iniciatíve pre otvorené vládnutie v aktuálnom Programovom vyhlásení vlády SR. Samosprávne kraje, ako aj mestá a obce na Slovensku takisto čoraz častejšie iniciujú kroky smerom k viac transparentnej, otvorenej a participatívnej správe vecí verejných. 

Počas týchto jedinečných štyroch dní sa dozviete viac o témach, ktoré súvisia s kľúčovými princípmi otvoreného vládnutia, a ktoré by mali viesť k posilneniu dôvery občanov vo vlastný štát a inštitúcie.

Program podujatia TU.

Neváhajte, zúčastnite sa a podeľte sa o vaše nápady, skúsenosti, odporúčania!

Na podujatie je potrebné registrovať sa na: https://forms.gle/wCmCnfG6yFGPnc9s5 

V prípade potreby sa neváhajte obrátiť na: Lucia Lacika (lucia.lacika@minv.sk), 02 / 509 44 924.

Podujatie sa uskutoční v súlade s aktuálne platnými protipandemickými opatreniami. Vzhľadom na kapacitné možnosti priestorov bude vstup umožnený len osobám s kompletným očkovaním, ostatných radi privítame aj v online priestore.

 

Autor: Zdroj: Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2018
Predstavitelia ZMOS rokovali na Úrade vlády SR
Na základe iniciatívy ZMOS sa 18. apríla 2018 na pracovnom rokovaní stretli predseda ZMOS Michal Sýkora spolu so svojimi podpredsedami s novým premiérom Petrom Pellegrinim a piatimi členmi vlády.
viac
24.01.2019
Participácia, moja láska!
Pozvánka na podujatie Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti do hotela Bôrik na tréningové nokturno a prezentáciu výstupov z analytických expedícií s názvom Participácia, moja láska.
viac
06.03.2019
Týždeň otvoreného vládnutia 2019: Sme pripravení navzájom spolupracovať?
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti organizuje v dňoch 11. – 15. marca 2019 v poradí štvrtý ročník informačného podujatia Týždeň otvoreného vládnutia 2019.
viac
29.09.2023
Kabinet schválil Akčný plán Iniciatívy pre otvorené vládnutie na roky 2024 – 202
Predseda vlády Ľudovít Ódor, poverený riadením Ministerstva vnútra Slovenskej republiky na dnešnom rokovaní vlády predložil Akčný plán Iniciatívy pre otvorené vládnutie na roky 2024 – 2026 (známe aj ako Akčný plán OGP 2024 – 2026).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %