Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.01.2018 06:00

Bezplatná právna poradňa pomáha ľuďom už 2 roky


Ilustračná snímka.


Bezplatná právna poradňa v Bratislavskej Karlovej Vsi bude po prvýkrát v tomto roku otvorená v stredu 10. januára. Pre miestnych obyvateľov funguje úspešne už dva roky.


Každú druhú stredu v mesiaci v čase od 14. do 17. hodiny sú na miestnom úrade k dispozícii právnici, aby poradili Karlovešťanom pri riešení problémov.

„Poradňa je vysoko navštevovaná, a to nás teší. Snažíme sa pomáhať ľuďom s rozmanitými právnymi starosťami. Obracajú sa na nás najmä v oblasti rodinného a dedičského práva, v majetkovo-právnych problémoch, ale aj vo veciach pracovnoprávnych a susedských vzťahov,“ hovorí vicestarosta Branislav Záhradník, ktorý je koordinátorom poradne. Za dva roky fungovania poradne pomohli už viac ako dvom stovkám Karlovešťanov. „Niektorí obyvatelia už prišli aj opakovane, čím nám prejavili dôveru. Najmä starším obyvateľom sa snažíme okrem právnej rady poskytnúť aj kontakt na kompetentné inštitúcie, ktoré môžu riešiť ich problémy,“ dodáva Branislav Záhradník.

Bezplatná právna poradňa nenahrádza služby advokátov ani notárov. Nevypracováva podania ani nezastupuje občanov v konaní pred súdmi.  V čase od 14. do 15.30 hod. je vyhradená vopred objednaným záujemcom. Objednať sa je môžné e-mailom na adrese poradna@karlovaves.sk. V čase od 15.30 do 17. hodiny je poradňa otvorená pre všetkých bez potreby vopred sa objednávať.

Autor: (MiÚ MČ Karlova Ves)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2020
Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy aj zatieňovaním pieskovísk
Bratislavská mestská časť Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy. Tento rok sa v rámci opatrení zamerala na päť detských ihrísk, kde prostredníctvom plachiet zatienila pieskoviská.
viac
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
25.06.2021
V Karlovej Vsi sa obnoví známa bikrosová dráha
Pamätáte si časy, keď bikrosová dráha v Karlovej Vsi pri Iuvente slúžila cyklistom? Cyklistom z Kaktus BIKE Bicykle Bratislava spomínať nestačí. Obnova bikrosovej dráhy sa vďaka ich iniciatíve a podpore ďalších inštitúcií môže začať už čoskoro!
viac
13.06.2022
Nové Mesto požiadalo o mimoriadny odlov diviakov, apeluje na občanov
Bratislavské Nové Mesto sa pre výskyt diviakov v niektorých jeho lokalitách obrátilo so žiadosťou o ich mimoriadny odlov na nepoľovných plochách na pozemkový a lesný odbor Okresného úradu (OÚ) Bratislava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %