Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.05.2022 11:40

BDC organizuje druhý ročník dobrovoľníckeho projektu Zelené dni


Snímka zdroj: (BDC).


Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) organizuje budúci týždeň (20. – 21. 5.) druhý ročník projektu Zelené dni, ktorý je zameraný na ochranu životného prostredia i zachovanie zelene v meste.


Do projektu sa zaregistrovalo 12 neziskových organizácií z Bratislavského kraja, zapojiť do pripravovaných aktivít sa môže viac ako 300 dobrovoľníkov.

"Už druhý rok je príchod jari na Slovensku symbolom slobody, preto chceme opäť pozvať ľudí na užitočnú psychohygienu do prírody," pozýva PR manažérka BDC Michaela Bagalová.

Pomoc bude potrebná napríklad pri úprave záhrad v domovoch seniorov, výsadbe zelene v materských centrách či kosení, hrabaní a strihaní kríkov aj viniča vo vinohradoch. Naplánované je tiež čistenie a zber odpadkov popri Chorvátskom ramene, odstraňovanie náletových drevín i natieranie zábradlí.

Súčasťou Zelených dní budú tento rok aj oslavy 30. výročia sústavy Natura 2000, ktorá chráni najvzácnejšie rastliny a živočíchy v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia SR. "Dobrovoľníci budú v piatok 20. mája popoludní na Devíne pomáhať s realizáciou enviro hier pre deti, ako napríklad lovenie bezstavovcov či sledovanie hmyzu cez pozorovacie poháriky," približuje Bagalová.

Pripravená je aj novinka, a to možnosť zúčastniť sa v niektorých organizáciách na teambuildingoch, ako opekanie či grilovanie. V ponuke je tiež možnosť užiť si výhľad z hradnej skaly na Devíne v 5. stupni ochrany prírody, ktorá nie je verejnosti bežne prístupná.

BDC vytvorilo projekt Zelených dní pri príležitosti viacerých environmentálnych dní, ktoré si v máji pripomíname. Okrem starostlivosti o životné prostredie je úlohou projektu aj zvýšenie záujmu verejnosti o zelené lokality v hlavnom meste a okolí. Program Zelených dní spolu s možnosťou registrácie je na webovej stránke www.dobrovolnictvoba.sk

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
V Bratislave sa budú konať Dni Prahy
Bratislava ožije pražskou kultúrou. V dňoch od 10. novembra do 11. decembra 2016 sa budú v hlavnom meste SR Bratislave konať Dni Prahy.
viac
26.03.2020
Viaceré mestské časti Bratislavy hľadajú dobrovoľníkov
Viaceré bratislavské mestské časti hľadajú pre aktuálnu situáciu s pandémiou nového koronavírusu dobrovoľníkov. Tých žiada najmä o pomoc starším občanom, napríklad s nákupom potravín. Ochotných ľudí tiež prosia o pomoc so šitím ochranných rúšok.
viac
20.05.2021
Bratislava už musela zasiahnuť proti komárom
Bratislava už musela zasiahnuť proti premnoženiu komárov a vo viacerých lokalitách mesta aplikovať biologický larvicíd BTI na zneškodnenie lariev hmyzu. Magistrát totiž v týchto dňoch zaznamenal ich zvýšený výskyt.
viac
15.07.2022
Hlavné mesto si opäť pripomenie svoju korunovačnú minulosť
Hlavné mesto si opäť pripomenie svoju korunovačnú minulosť. Obyvateľom i návštevníkom ju priblížia Bratislavské korunovačné dni (29. – 31. 7.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %