Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
09.10.2023 02:05

BBSK: Návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov


Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici


Do 2. novembra je možné zaslať neziskovej organizácii Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov, organizácií alebo inšpiratívnych projektov zameraných na nezištnú pomoc v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK).


 V decembri im pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov verejne poďakujú ocenením Srdce na dlani. TASR o tom informovala koordinátorka oceňovania v BBSK Veronika Kosková. 

"Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to potrebné. Naše Centrum dobrovoľníctva, ktoré je organizátorom oceňovania v kraji, prijíma nominácie už po sedemnásty raz," uviedla riaditeľka centra Silvia Cochová.         

O udelení cien rozhodne nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Komisia rovnako rozhodne o nomináciách na národnú úroveň, kde Srdce na dlani organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií.         

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá na Slovensku rekordných 314 platných nominácií a komisie rozdelili 74 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani. Z toho 30 nominácií a 13 odovzdaných cien sa týkalo BBSK.         

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných jednotlivcov, kolektívov a rodín za ich dobrovoľné aktivity vykonané v prospech iných bez nároku na finančnú odmenu. Ide o rôzne oblasti spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania, športu či ľudských práv. Rovnako je i ocenením výnimočných projektov, programov a inštitúcií, ktoré menia veci k lepšiemu. Bližšie informácie sú dostupné na www.srdcenadlani.sk alebo na webe Centra dobrovoľníctva.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2020
Župa opäť ocenila pedagógov za ich celoživotnú prácu
Banskobystrický samosprávny tento rok ocenil prácu 52 pedagogických zamestnancov a zamestnankýň. Slávnostné stretnutia pri príležitosti ich odchodu do dôchodku sa konali v stredu 9. septembra v Banskej Bystrici a vo štvrtok 10. septembra v Lučenci.
viac
20.02.2021
V Banskej Bystrici začalo očkovanie učiteľov
Spolu tisíc učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu (20. – 21. februára) zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja a zdravotníckeho zariadenia NovaMed v priestoroch ich súkromnej polikliniky.
viac
17.02.2023
Do priestorov Moderného centra mládeže BBSK investoval 187 000 eur
Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory.
viac
21.11.2023
Krajské centrá práce s mládežou SPACE získali prestížne ocenenie
Pozornosti odbornej poroty neunikol projekt centier práce s mládežou SPACE, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry spustil pred vyše rokom. Odmenili ho ocenením Národná cena kariérového poradenstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %