Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
11.06.2024 02:10

Aj tento rok budú dovolenkárom v Chorvátsku pomáhať slovenskí policajti


Ilustračná snímka, Zdroj: BSK


Aj tento rok budú slovenskí policajti vyslaní do Chorvátska v rámci projektu Bezpečná turistická destinácia, kde budú pomáhať slovenským turistom. Pôsobiť budú v dvoch destináciách - Crikvenici a Trogire od 1. júla do 30. augusta. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek na ut


Hliadka, ktorá bude slúžiť v Crikvenici, bude mať na starosti severnú oblasť Prímorsko - Goranského pobrežia od Zadaru vyššie. Hliadka, ktorá bude slúžiť v Trogire, bude mať na starosti južné pobrežie, Splitsko - Dalmatínsku oblasť, priblížil Hájek.         

Doplnil, že tak ako pominulé roky budú policajti slúžiť na motorových vozidlách, budú ľahko rozpoznateľní, budú vo svojich uniformách a na policajných vozidlách s označením príslušnosti k polícii. Slúžiť budú v zmiešaných hliadkach. V každej hliadke musí byť vždy chorvátsky policajt, ktorý je jej veliteľom a má právomoci a slovenskí policajti poskytujú súčinnosť na základe požiadania.         

Policajti budú do Chorvátska vysielaní v dvoch intervaloch. Prví štyria budú slúžiť od 1. do 31. júla a ďalší štyria od 1. do 30. augusta. Policajná hliadka, v Crikvenici, bude nepretržite k dispozícií na telefónnom čísle + +421 908 723 525 a hliadka v Trogire na čísle +421 908 723 526.         

Hájek poukázal na to, že medzi najčastejšie prípady, ktoré riešia slovenskí policajti v Chorvátsku, patria stratené doklady. Taktiež riešia drobné krádeže na plážach a dopravné udalosti ako dopravné nehody, prípadne asistujú pri škodových udalostiach. "Veľmi časté je napríklad nesprávne parkovanie. Takisto asistujú pri veľmi častých prípadoch priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu či narušeniu verejného poriadku, kde úraduje najmä alkohol," zhrnul s tým, že slovenskí policajti pomáhajú aj s tlmočením, napríklad pri zadržaní alebo pri dopravných nehodách.         

Projekt Bezpečná turistická destinácia spustila chorvátska polícia v roku 2006 s cieľom pomôcť zahraničným turistom. V projekte participujú policajti z 19 krajín, slovenskí pôsobia v Chorvátsku počas leta nepretržite od roku 2008.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2022
V Chorvátsku budú aj toto leto pomáhať slovenskí policajti, prví už nastúpili
Prví štyria nastúpili do služby v stredu. Po šiestich týždňoch ich vystriedajú ďalší štyria kolegovia. V dovolenkovej destinácii zostanú do 15. septembra. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.
viac
21.06.2023
V Chorvátsku budú aj tento rok pomáhať slovenskí policajti
V Chorvátsku budú aj tento rok pomáhať slovenskí policajti. Postupne bude vyslaných osem policajtov. V dovolenkovej destinácii budú pomáhať turistom od 1. júla do 31. augusta. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.
viac
28.07.2023
Slovenskí policajti v Chorvátsku upozorňujú na viaceré podvody s ubytovaním
Slovenskí policajti pomáhajúci toto leto v Chorvátsku upozorňujú na základe podnetov od viacerých slovenských turistov na značné množstvo podvodov s ubytovaním.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %