Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
16.04.2021 12:25

V Senci schválili vakcinačné centrum


Mestské kultúrne stredisko Labyrint v Senci.


V meste Senec schválili vakcinačné centrum pre ľudí, ktorí sa budú chcieť zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Do konca apríla by ho mali spustiť v Mestskom kultúrnom stredisku Labyrint.


Potvrdili to z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý tieto priestory schválil. Kraj plánuje vakcinačné centrá zriadiť aj v okresných mestách Pezinok a Malacky.     

„Pracovná skupina mesta Senec preto intenzívne pracuje a rieši technické zabezpečenie, ako aj všetky potrebné náležitosti k urýchlenému spusteniu očkovania. Urobíme všetky kroky, aby spustenie vakcinačného centra bolo otázkou najbližšieho obdobia,” uviedlo na sociálnej sieti mesto Senec.      

V Bratislavskom kraji už funguje veľkokapacitné vakcinačné centrum v Bratislave v priestoroch Národného futbalového štadióna. O zriadení ďalšieho veľkokapacitného centra v hlavnom meste kraj momentálne neuvažuje. Odôvodňuje to nedostatkom vakcín, čím je kapacita očkovacieho centra na štadióne využitá približne na 30 percent.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2021
Župa začala s náborom zdravotníkov pre očkovacie centrá
Pomôžte poraziť pandémiu COVID-19 – obracia sa Banskobystrický samosprávny kraj na lekárov a sestry, ktorých hľadá pre krajské očkovacie centrá. Zdravotníci, ktorí majú záujem s čo najrýchlejším zaočkovaním širokej verejnosti pomôcť, sa môžu od včera registrovať na webe kraja.
viac
19.03.2021
Prihláste sa na očkovanie v Krajskom vakcinačnom centre už tento víkend!
Krajské vakcinačné centrum (KVC) v Trenčíne po prvýkrát otvorí svoje brány v sobotu 20. a v nedeľu 21. marca. V areáli trenčianskeho výstaviska sa môžu dať zaočkovať občania od 60 do 70 rokov vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Prihlasovanie v objednávacom systéme NCZI cez čakáreň bolo spustené!
viac
07.05.2021
Bratislavská župa dnes otvorí ďalšie očkovacie miesto
Po spustení očkovania v Poliklinike Karlova Ves a Národnom futbalovom štadióne bude Bratislavský samosprávny kraj (BSK) očkovať aj v Pezinku. Tretie očkovacie miesto župy vzniklo v Mestskej poliklinike Pezinok na Hollého ulici v ambulancii MUDr. Šimkovej.
viac
15.07.2021
Rodinné poradne pre rodiny a jednotlivcov
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pripravuje národný projekt „Rodinné poradne – poradensko-psychologické služby pre jednotlivcov, páry a rodiny“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %