Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.09.2021 02:03

V Beluši slávnostne sprístupnilo street workoutové ihrisko


Snímka OcÚ Beluša


Netradičnou telesnou výchovou žiakov deviateho ročníka Základnej školy Beluše sa 28. septembra v obci otvorilo street workoutové ihrisko na obecnej ploche na ul. Ľ Štúra.


V budúcnosti okrem ihriska tu má vzniknúť aj priestor na oddych či relax. Posilňovacia zostava bola hradená z obecného rozpočtu vo výške 15 992,40 € a jej dodávateľom je výrobca certifikovaných street workout parkov na Slovensku pôsobiaci v Trenčíne.

„Street workout je čoraz populárnejší spôsob cvičenia, pri ktorom sa využíva najmä váha vlastného tela v exteriéri. Cvičenie je pestré najmä vďaka jedinečnému vonkajšiemu prostrediu, ale aj širokej škále cvikov, ktoré workout umožňuje a prospieva tak nielen fyzickej, ale aj psychickej pohode. Je určený nielen pre športovcov, ale aj pre staršie deti, dospelých a seniorov.“ uvádza výrobca i dodávateľ posilňovacích zostáv.

Slávnostného otvorenia sa okrem žiakov s pedagógmi zo Základnej školy v Beluši v zriaďovateľskej pôsobnosti obce, zúčastnil starosta obce Ján Prekop, prednosta OcÚ Beluša Mgr. Patrik Štrbák a riaditeľka Základnej školy Beluša Ing. Edita Horváthová, ktorí ihrisko otvorili slávnostným prestrihnutím pásky. Následne si možnosti silového cvičenia vyskúšali dievčatá i chlapci.

„Ihrísk určených pre menšie deti je v obci relatívne dostatočný počet, ale výlučne workoutové ihrisko pre starších i športovcov sme v Beluši nemali. Obecná plocha, na ktorej sa ihrisko nachádza, má slúžiť na oddych, ale aj na aktívne trávenie voľného času na čerstvom vzduchu. Vybraná veľká zostava obsahuje horizontálne i vertikálne hrazdy rôznych výšok, bradlá, rebríky a lavičky na ľah-sed. Poskytuje multifunkčné možnosti cvičenia a podporujeme tým zdravý životný štýl. Užívanie ihriska má vlastný prevádzkový poriadok, ktorý je potrebné dodržiavať. Do budúcna uvažujeme aj o ďalších menších workoutových ihriskách v ďalších častiach obce,“ informuje Mgr. Patrik Štrbák, prednosta Obecného úradu Beluša.

Autor: Mgr. Jana Huliačková, OcÚ Beluša


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2019
Nové ihrisko bude slúžiť žiakom i futbalovým talentom, krstil ho Marek Hamšík
Žiakom základnej školy i na výchovu futbalových talentov bude slúžiť nové ihrisko s umelou trávou v areáli ZŠ na Klokočovej ulici v Hnúšti v Rimavskosobotskom okrese, ktoré vo štvrtok oficiálne odovzdali do užívania. Slávnostným výkopom ho pokrstil slovenský reprezentant Marek Hamšík.
viac
15.05.2021
V parku Skotňa v Prievidzi pribudnú fitness stroje
Mesto Prievidza v najbližšej dobe doplní nové prvky workoutového ihriska na Dlhej ulici. Po náročnom období, ktoré máme za sebou, je to jedna z bezpečných možností, ako tráviť svoj voľný čas plnohodnotne.
viac
05.10.2021
V Dúbravke otvorili verejný priestor Hanulka
Nové multifunkčné ihrisko, lezeckú stenu, ihrisko, malé pódium, výsadbu i oddychový priestor. To všetko nájde verejnosť v novo otvorenom verejnom priestore Hanulka na Hanulovej ulici v bratislavskej Dúbravke.
viac
01.06.2022
Nové workoutové ihriská už slúžia verejnosti
Dve nové workoutové ihriská pre športové aktivity v exteriéri už v meste Snina slúžia verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %