Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
26.11.2022 08:50

Výzva samospráv poslancom Národnej rady Slovenskej republiky


Budova NR SR


Základné služby pre obyvateľov miest a obcí po celom Slovensku sú v ohrození. V Národnej rade Slovenskej republiky je totiž pred hlasovaním pozmeňujúci návrh k novele zákona o dani z príjmov, cez ktorý vláda zoberie samosprávam 784 mil. eur na tzv. daňový bonus.


Navrhovane kompenzačné opatrenia samosprávam (240 mil. eur) sú nedostatočné a dočasné, kým pokles príjmov krajov, miest a obci bude zásadný a trvalý. Ide tak o pokračovanie v prijímaní rozhodnutí, ktoré majú negatívne vplyvy na samosprávy a automaticky sa premietnu do znižovania kvality verejných služieb, ktoré samosprávy zabezpečujú pre obyvateľov.

Výzva samospráv poslancom Národnej rady Slovenskej republiky v PDF formáte je dostupná TU.

 

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Povinnosti v zákone o odpadoch sa pre podnikateľov zmiernia
Povinnosti pre právnické osoby, ktoré vyplývajú zo zákona o odpadoch, sa zmiernia. Poslanci Národnej rady (NR) SR pri dnešnom hlasovaní 137 hlasmi schválili novelu zákona o odpadoch vrátane pozmeňujúceho návrhu, ktorý plénu predložil poslanec vládnej strany Most-Híd Peter Antal.
viac
10.05.2017
Príspevok na zateplenie rodinného domu sa zvýši
Na zateplenie rodinného domu bude po novom možné získať vyšší príspevok od štátu ako vlani. Vyplýva to z novely zákona o energetickej hospodárnosti budov z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR, ktorú 9. mája 2017 definitívne schválil parlament.
viac
27.06.2019
Ján Lunter: Návrh Mostu-Híd nie je dobrý, ohrozuje základné fungovanie samospráv
Samosprávy môžu kvôli návrhu o zvýšení nezdaniteľnej časti základu dane prísť o 150 miliónov eur ročne z rozpočtu. Župan BSK Ján Lunter pripravil výzvu pre poslancov parlamentu, aby zákon neprijali, pod ktorú sa za deň podpísalo vyše 20 predstaviteľov samospráv v kraji.
viac
08.04.2020
Zastupiteľstvá obcí i krajov budú môcť rokovať aj cez videokonferencie
Obecné i krajské zastupiteľstvá budú môcť zasadať počas krízovej situácie aj prostredníctvom videokonferencie. Vo výnimočných prípadoch budú môcť zastupiteľstvá obcí hlasovať formou per rollam.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %