Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.06.2020 08:05

Regulované parkovanie v centre Starej Ľubovne vstúpi do platnosti 3. augusta


Snímka zdroj: (staralubovna.sk).


Informuje o tom radnica na svojej oficiálnej stránke s tým, že klesajúci počet nakazených novým koronavírusom, no predovšetkým rozhodnutie vlády o nepredĺžení núdzového stavu, sú hlavnými faktormi opätovného spustenia aktivít súvisiacich s regulovaním parkovania v širšom centre mesta.


Od pondelka je znovu spustená možnosť online registrácie cez zverejnený formulár na webovom sídle mesta na zakúpenie rezidentských a ročných parkovacích kariet. Od 1. júla bude možné registrovať sa aj priamo na Mestskom úrade v Starej Ľubovni, a to na pracovisku prvého kontaktu v čase úradných hodín. Poplatky spojené s registráciou bude možné uhradiť v pokladni mestského úradu, prostredníctvom internet bankingu alebo priamo na účet mesta. Radnica upozorňuje, že pre vydanie jednotlivých typov parkovacích kariet je potrebné splniť stanovené podmienky a mať voči samospráve uhradené všetky záväzky.

Mesto bude rozdelené do piatich zón regulovaného parkovania, ktoré majú zabezpečiť nediskrimináciu obyvateľov žijúcich v centrálnej časti voči ostatným obyvateľom mesta mimo spoplatnenej zóny. „Rezidenti si budú môcť za administratívny poplatok vo výške 10 eur na jedno vozidlo kúpiť rezidentskú kartu na obdobie jedného roka. Ostatní obyvatelia mesta, podnikatelia, spoločnosti, ale aj jednotlivci s trvalým pobytom mimo Starej Ľubovne budú môcť získať ročné parkovacie karty s rovnakou dĺžkou platnosti, a to 365 dní, v zmysle platného cenníka,“ vysvetľuje radnica. Dodáva, že tí, ktorí si parkovacie karty vybavili už v období pred alebo počas núdzového stavu, sa nemusia obávať, karta je platná odo dňa platnosti regulovaného parkovania.

Vodiči budú môcť využiť možnosť jednorazovej úhrady parkovného, ktorého výška sa líši v závislosti od zvoleného spôsobu zakúpenia lístka. Mesto približuje, že parkovanie bude spoplatnené od pondelka do piatka, od 7.00 do 16.00 h, pričom bezplatné bude v dňoch pracovného pokoja, počas štátnych sviatkov, okrem času konania Ľubovnianskeho jarmoku a príležitostných trhov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
02.01.2021
Bratislava plánuje spustiť parkovaciu politiku až na jeseň
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %