Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
12.06.2024 02:10

O spolupráci so Slovensko – českým expertným centrom


Snímka zdroj: ZMOS


Predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokovali so zástupcami Slovensko – českého expertného centra, ktoré pôsobí pod záštitou honorárneho konzulátu SR v Brne.


Novovzniknutá nezisková organizácia sa venuje podpore a rozvoju česko-slovenskej ekonomickej spolupráce v rôznych hospodárskych sektoroch. Primárnym cieľom je nadväzovanie, organizovanie a koordinácia vzájomnej medzinárodnej spolupráce medzi inštitúciami, firmami a jednotlivcami a vytvorenie optimálnych podmienok pre dynamický a udržateľný rozvoj cezhraničnej spolupráce.

„Išlo o úvodné stretnutie. Teší ma, že o ZMOS je záujem aj v Českej republike. Spolupráca sa môže prejaviť na poli univerzít so zapojením miest a obcí, pri posilnení družby partnerskej spolupráce miest a obcí a pri sieťovaní miest a obcí s cieľom zvyšovania know-how a príkladov dobre praxe,“ povedal predseda ZMOS Jozef Božik po rokovaní v utorok 11. júna 2024.

ZMOS zastupovala aj Ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková, Slovensko – české expertné centrum Marek Jůva a Eva Lattnerová.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2020
Pilotný ročník projektu ELoGE otvorený
Dobrý úradník, akreditovaný partner Rady Európy, v rámci realizácie projektu Zabezpečenie dobrej správy vecí verejných zorganizoval v dňoch 10. a 11. septembra v Bratislave úvodné zasadnutia s členmi Platformy národných partnerov ako aj participujúcimi samosprávami.
viac
27.01.2021
ZMOS rozbieha spoluprácu so Slovnaftom
Združenie miest a obcí Slovenska začína rok 2021 spoluprácou s jedným z najväčších priemyselných podnikov na Slovensku – so spoločnosťou Slovnaft.
viac
14.07.2023
Cieľom je spolupráca v oblasti ochrany životného prostredia
Rokovanie o budúcej spolupráci absolvoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik s generálnym riaditeľom Veolia Energia Slovensko Petrom Dobrým.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %