Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.09.2019 09:25

O úspech sa pričinili aj starostovia s folklórnou skupinou Oravskí richtári


Skupina Oravskí richtári.


MAS Orava, o. z., sa úspešne prezentovala na medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstave Agrokomplex v Nitre.


V dňoch 22. – 25. augusta sa združenie MAS Orava, o. z., zúčastnilo na 46. ročníku medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex v Nitre. Región Oravy v pavilóne F, jeho kultúrne a folklórne dedičstvo nezameniteľným spôsobom prezentovala unikátna folklórna skupina Oravskí richtári, ktorej členmi sú starostovia oravských obcí Dlhá nad Oravou, Oravský Podzámok, Žaškov, Pucov, Jasenová, Chlebnice, Zázrivá a Malatiná. Počas ich vystúpenia si prišli na svoje všetci milovníci ľudových piesní a humoru.

Okrem toho mala MAS Orava pre návštevníkov pavilónu F pripravený stánok, v ktorom prezentovala územie MAS prostredníctvom prezentačných brožúr a drobných spomienkových predmetov. Navyše sa návštevníci v stánku MAS Orava mohli zoznámiť s procesom výroby takmer zabudnutej poctivej, indigom farbenej modrotlače. Pre milovníkov oravských gastrošpecialít bola pripravená celodenná ochutnávka syrových, mliečnych a mäsových výrobkov lokálnych producentov z Oravy (nite, uzlíky, údené aj neúdené syry, oštiepky, žinčica, slaninka, klobásy, tlačenka, zemiakový chlieb a mnoho ďalšieho).

Vďaka týmto aktivitám a sprievodnému programu Oravskí richtári patril stánok MAS Orava k najnavštevovanejším a najpestrejším v pavilóne F.

 

Autor: Tomáš MORAVČÍK, MAS Orava, o. z.


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Obce Oravského podhradia pracujú na rozvoji regiónu
Cieľom desiatich obecných samospráv mikroregiónu Oravské podhradie na najbližšie roky je zabezpečiť rozvoj kultúry, športu a cestovného ruchu, skvalitniť a budovať infraštruktúru či podporiť podnikanie a prílev nových investícií.
viac
25.12.2017
Aj starostovia môžu mať Rozprávkové Vianoce
V Penzióne Hubert v Ružindole sa 7. decembra, už vo vianočnej nálade, zišli starostovia členských obcí ZMO, región JE Jaslovské Bohunice.
viac
19.01.2019
Na veľtrhu cestovného ruchu aj horná Nitra
Oblastná organizácia cestovného ruchu (ďalej len OOCR HN) bude mať svoju expozíciu opäť v stánku Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región spolu s ďalšími okresnými organizáciami, ktoré pôsobia na území Trenčianskeho kraja.
viac
19.12.2019
Chýr o Oravských richtároch prekročil hranice regiónu
Vďaka dotácii žilinskej župy sa im podarilo vydať CD-čko s nahrávkami 25 ľudových piesní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %