Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
30.11.2023 05:25

Mestskí poslanci rozhodujú o regulovaní hazardu


Ilustračná snímka (TASR)


Štvrtkové zasadnutie mestského zastupiteľstva (MsZ) v Hlohovci rozhodne o regulácii hazardných hier na území mesta. Radnica chce po vzore väčších sídiel, ako Trnava, Trenčín, Banská Bystrica, Bratislava či Košice zabezpečiť spoločensky akceptovateľné fungovanie hazardu.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Miroslava Hankoščáková. Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) hovorí o povinnej 500-metrovej vzdialenosti herne od škôl, školských a sociálnych zariadení, liečební závislostí a ubytovní mládeže a tiež o 200-metrovej vzdialenosti od inej herne. Podľa hovorkyne Úradu pre reguláciu hazardných hier na území Hlohovca eviduje deväť takýchto prevádzok. Mestská polícia prípad výlučne súvisiaci s herňou nemá zaznamenaný. "Prevádzku výherných zariadení využívajú aj niektoré pohostinstvá v meste, pričom ani tam mestskí policajti nezaznamenali prípady protiprávneho konania súvisiaceho priamo s ich prevádzkou," doplnila Hankoščáková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2016
Poprad chce zrušiť hazardné hry v meste, uvažuje sa aj o petícii
Vedenie Popradu začalo opäť hovoriť o probléme s hazardnými hrami v meste. V tejto súvislosti sa začala skloňovať aj možná petícia. Napriek tomu, že príjem financií do mestského rozpočtu za prevádzkovanie hazardných hier na jeho území predstavuje ročne 486 000 eur, mesto uvažuje o ich zrušení.
viac
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
17.02.2017
V. BAJAN: Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie
Stanovisko poslanca V. Bajana k včerajšiemu mestskému zastupiteľstvu.
viac
31.03.2017
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili zákaz hazardu v Bratislave
Všeobecne záväzné nariadenie o zákaze hazardu, ktoré na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predložil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal bolo prijaté. Z 30 prítomných poslancov hlasovalo 27 za, dvaja nehlasovali a jeden sa zdržal. Znamená to, že hazard z Bratislavy postupne zmizne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %